Number of the records: 1  

Jak ochutnávat kávu

  1. View book information on page www.obalkyknih.cz

    book


     Easto, Jessica - Author
    První vydání - 190 stran : barevné ilustrace ; 19 cm
    ISBN 978-80-247-2451-5
      Matuška, Jan - Translator
     káva  chuť  smyslové vnímání
     příručky
    Call numberC 423.249
    Umístění 663.9 - Kakao. Čokoláda. Káva. Čaj. Tabák
    BranchPlaceInfoSignature
    Lidická ( volný výběr ) k vypůjčeníC 423.249   

    Uniform title How to taste coffee. Česky
    Title statementJak ochutnávat kávu : rozvíjejte své senzorické schopnosti a vychutnejte si každý šálek naplno / Jessica Easto ; z anglického originálu How to taste coffee přeložil Jan Matuška
    Main entry-name Easto, Jessica (Author)
    Edition statementPrvní vydání
    PublicationPraha : Grada Publishing, 2024
    Phys.des.190 stran : barevné ilustrace ; 19 cm
    ISBN978-80-247-2451-5 Kč 349,00
    National bibl. num.cnb003632908
    NoteTerminologický slovník
    Internal Bibliographies/Indexes NoteObsahuje bibliografii, bibliografické odkazy a rejstřík
    Another responsib. Matuška, Jan (Translator)
    Subj. Headings káva * chuť * smyslové vnímání
    Form, Genre příručky
    Conspect663 - Průmysl nápojů. Kvasný průmysl. Průmysl pochutin
    UDC 663.93 , 612.87 , 612.821.8 , (035)
    CountryČesko
    Languagečeština
    Ve volném výběru663.9 - Kakao. Čokoláda. Káva. Čaj. Tabák
    Document kindBOOKS
    Odbornice na domácí přípravu kávy a autorka knihy Manuál pro milovníka kávy vás zavede do širokého světa chutí tohoto tmavého nápoje. Už jste si někdy koupili kávu založenou na lahodných chuťových tónech – lesní ovoce, mléčná čokoláda, lískový ořech – a nic z toho jste ve svém šálku nenašli? Mezi milovníky kávy je to běžná zkušenost. V dnešní době může vysoce kvalitní káva chutnat na všechny způsoby, a to díky technikám pražení, které pomáhají vyniknout kvalitám zrn. Kromě této charakteristické chuti kávy můžete ve svém šálku skutečně najít náznaky ovoce, čokolády a ořechů – stačí jen trocha znalostí, trocha cviku a schopnost zpomalit a ochutnávat. Autorka bestsellerů Jessica Easto vysvětluje, proč nejsou chuťové tóny u kávy vždy tak jednoduché jako u jiných nápojů, jako je víno, pivo a lihoviny. Dozvíte se, jak kávu vnímají naše smysly, co vytváří a ovlivňuje její chuť a jak procvičovat své senzorické dovednosti pomocí stejných nástrojů jako profesionálové baristé. Díky devatenácti cvičením, která vám pomohou identifikovat a mluvit o tom, co ochutnáváte, získáte „rozvinutější patro“, lepší schopnost vybrat si kávu, kterou si zamilujete, a lepší porozumění všem nuancím skrytým v malých zrnkách. Zdroj anotace: Web obalkyknih.cz
    Loading…

Number of the records: 1  

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.