Number of the records: 1  

Nauka o železovém betonu


  1.  Kovář, Anselm - Author
    1. vyd. - Praha : Vědecko-technické nakladatelství 1950 - 255, [1] s. ; il. 8°
    Spisy České matice technické
     železobeton  
     monografie
    Nauka o železovém betonu
    Title statementNauka o železovém betonu : Výpočty průřezů podle stupně bezpečnosti / napsal Anselm Kovář
    Main entry-name Kovář, Anselm (Author)
    Edition statement1. vyd.
    Issue dataPraha : Vědecko-technické nakladatelství 1950 (Středoč. tisk., n.p., zákl. záv.)
    Phys.des.255, [1] s. ; il. 8°
    National bibl. num.cnb000502592
    Edition Česká matice technická (Vědecko-technické nakladatelství) ; 55, 265
    NoteK DISPOZICI POUZE V ELEKTRONICKÉ PODOBĚ
    NoteObsahuje rejstřík a bibliografické odkazy
    Another responsib. Česká matice technická
    Subj. Headings železobeton * výpočty
    Form, Genre monografie
    UDC 666.982.2
    CountryČesko
    Languagečeština
    Document kindBOOKS
    Nauka o železovém betonu
    Autor řeší všechny úlohy betonářské praxe a shrnuje látku do 8 statí. Obecnou theorii prostého tlaku aplikuje na průřez obdélný, čtvercový, osmiúhelný a kruhový. Podrobně probírá výpočet sloupů z ovinutého betonu. Ve stati o prostém ohybu podává matematicky přesné výrazy pro průřez obdélný, žebrový a trojúhelníkový s vrcholem v tlačené části, jejich theorii uvádí co nejúplněji, a pro návrhy těchto průřezů vypracoval vzorce a číselné tabulky. Ve stati o mimostředném tahu probírá jen průřez obdélný, ale i zde řeší všechny úlohy, jež se obyčejně vyskytují. Podrobně pojednává o tangenciálném napětí za ohybu a pro napětí ve svislé rovině dospívá k výrazům, jež jsou obecnějšími tvary obdobných výrazů podle klasické theorie. Dále probírá výpočet příčné výztuže, napětí v soudržnosti a rozdělení materiálu. Výklady doprovází četnými obrázky a příklady. (Podle předmluvy.) Zdroj anotace: Národní knihovna ČR
    Loading…

Number of the records: 1  

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.