Number of the records: 1  

Tučné superpotraviny a oleje

  1. View book information on page www.obalkyknih.cz

    book


     Frej, David, 1965- - Author
    303 stran ; 22 cm
    ISBN 978-80-7281-512-8
     tuky  cholesterol  výživa člověka  racionální výživa
     monografie
    Call numberC 371.473
    Umístění 613.2 - Hygiena výživy. Dietetika. Zdravá výživa
    Tučné superpotraviny a oleje
    BranchPlaceInfoSignature
    Lidická ( volný výběr ) vypůjčeno (do 24.06.2024)C 371.473   

    Title statementTučné superpotraviny a oleje / David Frej
    Main entry-name Frej, David, 1965- (Author)
    PublicationPraha : Eminent, 2016
    Phys.des.303 stran ; 22 cm
    ISBN978-80-7281-512-8
    National bibl. num.cnb002877989
    Internal Bibliographies/Indexes NoteObsahuje bibliografii a rejstřík
    Subj. Headings tuky - zdravotní aspekty * cholesterol * výživa člověka * racionální výživa
    Form, Genre monografie
    Conspect613 - Hygiena. Lidské zdraví
    UDC 612.397 , 614 , 613.2 , (048.8)
    CountryČesko
    Languagečeština
    Ve volném výběru613.2 - Hygiena výživy. Dietetika. Zdravá výživa
    Document kindBOOKS
    Tučné superpotraviny a oleje
    Autor dokazuje, že epidemii cukrovky, obezity, nemocí srdce a dalších civilizačních nemocí způsobila propagovaná nízkotučná strava s převahou nezdravých tuků, rafinovaných rostlinných olejů a margarínů provázená nadbytkem sacharidů a rafinovaných cukrů. Přináší výsledky studií, které ukazují, že cukry spolu s nedostatkem tuků a také nízký cholesterol zkracují život a zvyšují riziko nemocí. Prvním a nejdůležitějším principem je proto zařadit do stravy více zdravých tuků v kvalitním mase, másle a vejcích. Velice důležité jsou vejce, kakao a rostlinné oleje, například lněný, sezamový, olivový nebo kokosový. Zdroj anotace: Národní knihovna České republiky
    Loading…

Number of the records: 1  

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.