Number of the records: 1  

Jak se vařívalo dříve a jak dnes

  1. View book information on page www.obalkyknih.cz

    book


     Vašák, Jaroslav, 1947- - Author
    Praha : Viking, 2015
    ISBN 978-80-7482-201-8
     gastronomie
     kuchařské recepty
    Umístění
    Title statementJak se vařívalo dříve a jak dnes : 3. díl, L-O
    Main entry-name Vašák, Jaroslav, 1947- (Author)
    Issue dataPraha : Viking, 2015
    ISBN978-80-7482-201-8
    NoteK DISPOZICI POUZE V ELEKTRONICKÉ PODOBĚ
    Subj. Headings gastronomie
    Form, Genre kuchařské recepty
    Conspect641 - Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla
    UDC 641/642 , (083.12)
    CountryČesko
    Languagečeština
    Document kindBOOKS
    Všichni vědí, co je oukrop, šnitlík, prdelačka, babské ucho, vejmrda či cmunda. Máme možná pocit, že nás žádné tradiční jídlo nemůže překvapit. Ale co třeba žufeň, pupičky, podpoušťka, manzelbaba nebo gerštl? Používáte často tráj, ošlejch či demuť ? Myslíte, že ne? Nedáte si čas od času certle či diblíky? A co o vánocích? Pečete z putrového těsta?Kniha Jak se vařívalo kdysi a jak dnes vás uvede do kuchyní našich babiček i jejich babiček, a někdy až do 16. století. Ale hlavně vám ukáže, jak se různé recepty proměňovaly v běhu času, protože pro každý tradiční pokrm najdete recept nejenom z dob dávno i nedávno minulých, ale zároveň i popis, jak jej připravit dnes.Kniha je doplněna o slovníček historických kulinářských výrazů a čtenář se seznámí i s nejznámějšími kuchařkami a kuchaři.
    Loading…

Number of the records: 1  

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.