Number of the records: 1
Marečková, Jaroslava Vilemína, 1956- - Author
Vyd. 1. - Praha : Motto, 2011 - 276 s. ; 21 cm
ISBN 978-80-7246-595-8
Marečková, Jaroslava Vilemína, 1956-
20. století 1960-1979
kuchařství jídla
kuchařské recepty autobiografické vzpomínkyCall number C 314.628 Umístění 641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky Title statement Cukr na nitku / Jaroslava Vilemína Kadlasová Main entry-name Marečková, Jaroslava Vilemína, 1956- (Author) Edition statement Vyd. 1. Issue data Praha : Motto, 2011 Phys.des. 276 s. ; 21 cm ISBN 978-80-7246-595-8 National bibl. num. cnb002267753 Note Obsahuje rejstříky. Obálkový podnázev: příběhy psané s chutí Následuje Marečková, Jaroslava Vilemína. Zatracené kyselo
Subj. Headings Marečková, Jaroslava Vilemína, 1956- * 20. století * 1960-1979 * kuchařství - Česko - 20. století * jídla Form, Genre kuchařské recepty * autobiografické vzpomínky Conspect 641 - Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla 929 - Biografie UDC 929 , 641/642 , 641.55 , (437.3) , (083.12) , (0:82-94) Country Česko Language čeština Ve volném výběru 641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky Document kind BOOKS References (1) - BOOKS Laskavé vzpomínání na vaření a jídlo v šedesátých a sedmdesátých letech Ve své knize se autorka vrací do dětství, dob studií a dospívání. Nechá čtenáře nahlédnout do chodu netuctové domácnosti v době normalizace a barvitě zavzpomíná, co ji přivedlo k vaření, celoživotně největšímu koníčku. S milým nadhledem vypráví, jak ji od kolébky ovlivňovaly nezdolné ženy předchozích generací, které si dovedly poradit v každé situaci, a také prozradí, k čemu je dobrý cukr na nitku. Co, jak a z čeho se vařilo, dokládá na 130 autentických dobových receptech, podle nichž si můžete uvařit například „sacher“ z kefíru, bůčkové placky, domácí debrecínku, socialistické špagety po milánsku či tříbarevnou buchtu. Zdroj anotace: Web obalkyknih.czLoading…
Number of the records: 1