Number of the records: 1  

Cukr na nitku

  1. View book information on page www.obalkyknih.cz

    book


     Marečková, Jaroslava Vilemína, 1956- - Author
    Vyd. 1. - Praha : Motto, 2011 - 276 s. ; 21 cm
    ISBN 978-80-7246-595-8
     Marečková, Jaroslava Vilemína, 1956-
    20. století 1960-1979
     kuchařství  jídla
     kuchařské recepty  autobiografické vzpomínky
    Call numberC 314.628
    Umístění 641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky
    Cukr na nitku
    BranchPlaceInfoSignature
    Lidická ( volný výběr ) k vypůjčeníC 314.628   

    Title statementCukr na nitku / Jaroslava Vilemína Kadlasová
    Main entry-name Marečková, Jaroslava Vilemína, 1956- (Author)
    Edition statementVyd. 1.
    Issue dataPraha : Motto, 2011
    Phys.des.276 s. ; 21 cm
    ISBN978-80-7246-595-8
    National bibl. num.cnb002267753
    NoteObsahuje rejstříky. Obálkový podnázev: příběhy psané s chutí
    Následuje Marečková, Jaroslava Vilemína. Zatracené kyselo
    Subj. Headings Marečková, Jaroslava Vilemína, 1956- * 20. století * 1960-1979 * kuchařství - Česko - 20. století * jídla
    Form, Genre kuchařské recepty * autobiografické vzpomínky
    Conspect641 - Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla
    929 - Biografie
    UDC 929 , 641/642 , 641.55 , (437.3) , (083.12) , (0:82-94)
    CountryČesko
    Languagečeština
    Ve volném výběru641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky
    Document kindBOOKS
    References (1) - BOOKS
    Následuje Marečková, Jaroslava Vilemína Zatracené kyselo
    Cukr na nitku
    Laskavé vzpomínání na vaření a jídlo v šedesátých a sedmdesátých letech Ve své knize se autorka vrací do dětství, dob studií a dospívání. Nechá čtenáře nahlédnout do chodu netuctové domácnosti v době normalizace a barvitě zavzpomíná, co ji přivedlo k vaření, celoživotně největšímu koníčku. S milým nadhledem vypráví, jak ji od kolébky ovlivňovaly nezdolné ženy předchozích generací, které si dovedly poradit v každé situaci, a také prozradí, k čemu je dobrý cukr na nitku. Co, jak a z čeho se vařilo, dokládá na 130 autentických dobových receptech, podle nichž si můžete uvařit například „sacher“ z kefíru, bůčkové placky, domácí debrecínku, socialistické špagety po milánsku či tříbarevnou buchtu. Zdroj anotace: Web obalkyknih.cz
    Loading…

Number of the records: 1  

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.