Number of the records: 1  

Není hrubě zdrávo v tom povětří pozůstati, aneb, Všeliká rozmlouvání, při potkání a ranním navštívení, o strojení neb oblékání etc

  1. View book information on page www.obalkyknih.cz

    book


     Pohl, Jan Václav, asi 1720-1790 - Author
    1. novodobé vyd. - Praha : Volvox Globator, 2007 - 89 s.
    ISBN 978-80-7207-651-2 (brož.)
    Smil : jazykem o jazyce ;
      Valášek, Martin, - Author of afterword, colophon, etc.
     čeština
     české prózy
    Call numberC 175.102
    BranchPlaceInfoSignature
    Lidická ( sklad )k vypůjčeníC 175.102   

    Title statementNení hrubě zdrávo v tom povětří pozůstati, aneb, Všeliká rozmlouvání, při potkání a ranním navštívení, o strojení neb oblékání etc. / Jan Václav Pohl ; [doslov Martin Valášek]
    Portion of titleVšeliká rozmlouvání
    Main entry-name Pohl, Jan Václav, asi 1720-1790 (Author)
    Edition statement1. novodobé vyd.
    Issue dataPraha : Volvox Globator, 2007
    Phys.des.89 s.
    ISBN978-80-7207-651-2 (brož.)
    National bibl. num.cnb001784352
    Edition Smil : jazykem o jazyce ; sv. 5
    Another responsib. Valášek, Martin, 1972- (Author of afterword, colophon, etc.)
    Subj. Headings čeština - 18. století
    Form, Genre české prózy
    Conspect821.162.3-3 - Česká próza
    UDC 811.162.3 , 821.162.3-3
    CountryČesko
    Languagečeština
    Document kindBOOKS
    "Břídil prvního řádu", "výrobce jazykových nestvůr" a "prznitel krásné řeči české" Jan Václav Pohl, jemuž jeho velmi neotřelý přístup k českému jazyku vynesl věčné zatracení Josefa Dobrovského, vychází po dvou stech padesáti letech poprvé v novodobém vydání. Vzhůru! Čas jest vstáti. Podejte mně čistý jezlonec. Nůž a žlici. Ukrojejí mně zřízek od ty stehnožky. Jděme na vejpustli. Zde začasty se procházím, dříve nežli slunce vyjde, za příčinou přemejšlení. Kniha do každé domácnosti, na cesty, do hostince i do šermířských sálů! Zdroj anotace: Web obalkyknih.cz
    Loading…

Number of the records: 1  

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.