Number of the records: 1
Výroba uzenin, specialit a konserv
Bezděk, Jaroslav, 1903-1985 - Author
Vyd. 3., upr. - Tábor : OSSIS, 1999 - 159, [49] s. ; 21 cm
ISBN 80-902391-6-1
uzeniny konzervování masa
kuchařské receptyCall number C 294.781 Umístění Title statement Výroba uzenin, specialit a konserv / Jaroslav Bezděk Main entry-name Bezděk, Jaroslav, 1903-1985 (Author) Edition statement Vyd. 3., upr. Issue data Tábor : OSSIS, 1999 Phys.des. 159, [49] s. ; 21 cm ISBN 80-902391-6-1 National bibl. num. cnb000693630 Note Tabulky. Životopisná data Internal Bibliographies/Indexes Note Obsahuje bibliografii Subj. Headings uzeniny * konzervování masa Form, Genre kuchařské recepty Conspect 641 - Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla UDC 637.523 , 641.4:637.5 , (083.12) Country Česko Language čeština Document kind BOOKS Chcete vědět, jak se vyráběly masné výrobky před znárodněním? Chcete poznat špičkovou úroveň tehdejší české uzenářské výroby? Sáhněte po Bezděkově knize receptur. Autor knihy, pan Jaroslav Bezděk (1903 až 1985), po vyučení se řezníkem odešel "na zkušenou" do Berlína. V Kolíně nad Rýnem vystudoval odbornou potravinářskou školu. Po návratu do Prahy pracoval u firmy Zemka v Karlíně a jako dílovedoucí speciálky u firmy Beránek na Vinohradech. Své dlouholeté zkušenosti s uzenářskou výrobou vložil do knihy "Výroba uzenin, specialit a konserv", kterou dvakrát vydal vlastním nákladem. První vydání vyšlo již před válkou, druhé - rozšířené - krátce po ní v roce 1945. Se souhlasem autorových synů došlo k novému vydání knihy, která přes svůj věk nepochybně osloví i současné producenty masných výrobků, profesionální i amatérské uzenáře a milovníky výrobků z masa. Osloví je nejen jako důkaz vyspělosti české předválečné masné výroby, ale též jako zdroj inspirace a poučení, z jakých kořenů vzešla stávající uzenářská výroba. S knihou se vrátí do dob, kdy se masné výrobky ještě vyráběly z masa a kdy jedinými používanými přísadami byly voda, sůl, sanytr, koření, žemle a strouhanka. Kniha je, díky autorově stylistice, velmi příjemnou a praktickou četbou. Zdroj anotace: OKCZ - ANOTACE Z WEBULoading…
Number of the records: 1