Number of the records: 1
Imbach, Josef, 1945- - Author
Vyd. 1. - Praha : Portál, 2005 - 197 s. : il. ; 24 cm
ISBN 80-7178-912-7
Pešková, Renata - Translator
jídla gastronomie církevní život
kuchařské recepty příběhyCall number C 319.801 Umístění 641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky Title statement Tajemství klášterní kuchyně : pikantní epizody a chutné recepty / Josef Imbach ; [z německého originálu ... přeložila Renata Pešková] Main entry-name Imbach, Josef, 1945- (Author) Edition statement Vyd. 1. Issue data Praha : Portál, 2005 Phys.des. 197 s. : il. ; 24 cm ISBN 80-7178-912-7 Kč 335,00 National bibl. num. cnb001490567 Internal Bibliographies/Indexes Note Obsahuje bibliografii a rejstřík Original Geheimnisse der kirchlichen Küchengeschichte Another responsib. Pešková, Renata (Translator)
Subj. Headings jídla * gastronomie * církevní život Form, Genre kuchařské recepty * příběhy Conspect 641 - Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla UDC 641.55 , 641/642 , 27-4 , (083.12) , (0:82-32) Country Česko Language čeština Ve volném výběru 641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky Document kind BOOKS Pikantní epizody a chutné recepty Josef Imbach jako teolog dobře ví, že nejen chlebem živ je člověk, ale že jídlo a pití udržuje tělo i ducha pohromadě. Ve své knize zve čtenáře na exkurzi, jaké pokrmy se v průběhu dějin podávaly na stolech klášterů a církevních dvorů. Nenabízí při tom jen úctyhodné množství receptů, které si dnešní čtenář může sám vyzkoušet, ale kuchařské návody zároveň prokládá řadou příběhů a historek, mimo jiné o tom, jaký vztah měli ke kuchyni někteří světci, proč pověry prochází žaludkem, čím se zaobírali kuchaři papežů, nebo jak vypadaly církevní posty... Zdroj anotace: Web obalkyknih.czLoading…
Number of the records: 1