Number of the records: 1  

Tajemství klášterní kuchyně

  1. View book information on page www.obalkyknih.cz

    book


     Imbach, Josef, 1945- - Author
    Vyd. 1. - Praha : Portál, 2005 - 197 s. : il. ; 24 cm
    ISBN 80-7178-912-7
      Pešková, Renata - Translator
     jídla  gastronomie  církevní život
     kuchařské recepty  příběhy
    Call numberC 319.801
    Umístění 641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky
    Tajemství klášterní kuchyně
    BranchPlaceInfoSignature
    Lidická ( volný výběr ) k vypůjčeníC 319.801   
    Na Sadech - dospělé ( naučná ) k vypůjčeníC 319.801 a   

    Title statementTajemství klášterní kuchyně : pikantní epizody a chutné recepty / Josef Imbach ; [z německého originálu ... přeložila Renata Pešková]
    Main entry-name Imbach, Josef, 1945- (Author)
    Edition statementVyd. 1.
    Issue dataPraha : Portál, 2005
    Phys.des.197 s. : il. ; 24 cm
    ISBN80-7178-912-7 Kč 335,00
    National bibl. num.cnb001490567
    Internal Bibliographies/Indexes NoteObsahuje bibliografii a rejstřík
    OriginalGeheimnisse der kirchlichen Küchengeschichte
    Another responsib. Pešková, Renata (Translator)
    Subj. Headings jídla * gastronomie * církevní život
    Form, Genre kuchařské recepty * příběhy
    Conspect641 - Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla
    UDC 641.55 , 641/642 , 27-4 , (083.12) , (0:82-32)
    CountryČesko
    Languagečeština
    Ve volném výběru641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky
    Document kindBOOKS
    Tajemství klášterní kuchyně
    Pikantní epizody a chutné recepty Josef Imbach jako teolog dobře ví, že nejen chlebem živ je člověk, ale že jídlo a pití udržuje tělo i ducha pohromadě. Ve své knize zve čtenáře na exkurzi, jaké pokrmy se v průběhu dějin podávaly na stolech klášterů a církevních dvorů. Nenabízí při tom jen úctyhodné množství receptů, které si dnešní čtenář může sám vyzkoušet, ale kuchařské návody zároveň prokládá řadou příběhů a historek, mimo jiné o tom, jaký vztah měli ke kuchyni někteří světci, proč pověry prochází žaludkem, čím se zaobírali kuchaři papežů, nebo jak vypadaly církevní posty... Zdroj anotace: Web obalkyknih.cz
    Loading…

Number of the records: 1  

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.