Number of the records: 1
Potravinářská mikrobiologie
Hampl, Bohuš, 1899-1975 - Author
1. vyd. - Praha : SNTL - Nakladatelství technické literatury, 1968 - 276 s.
Řada potravinářské literatury
učebniceCall number C 64.874 Umístění Info RETRO-CATALOGUING - SHORT RECORD Title statement Potravinářská mikrobiologie Main entry-name Hampl, Bohuš, 1899-1975 (Author) Edition statement 1. vyd. Issue data Praha : SNTL - Nakladatelství technické literatury, 1968 Phys.des. 276 s. National bibl. num. cnb000447463 Edition Řada potravinářské literatury Note 3000 výt. - Přehl. lit. - Věcný a názvový rejstřík. - S obr., fot. a tb. v textu. - Vazba: Josef Kalousek Form, Genre učebnice Country Česko Language čeština Document kind BOOKS Zdůrazňuje základní pojmy a zákonitosti obecné mikrobiologie, všímá si přitom činnosti užitečných i škodlivých mikroorganismů v potravinářství. Podává jak přehled systematiky potravinářsky důležitých skupin baktérií, kvasinek a plísní, tak přehled mikrobiologie jednotlivých potravinářských výrob i používaných surovin včetně mikrobiologie obalů, vody a vzduchu. Posléze uvádí platné mikrobiologické standardy surovin a konečných výrobků i hygienická a sanitační opatření v potravinářské výrobě. Výklad je volen tak, aby přinesl praktická poučení i pracovníkům mikrobiologických laboratoří potravinářského průmyslu. Zdroj anotace: Národní knihovna ČRLoading…
Number of the records: 1