Number of the records: 1  

Od Oidipa k Francouzově milence

  1. View book information on page www.obalkyknih.cz

    book


     Mravcová, Marie, 1947- - Author
    Vyd. 1 - Praha : Národní filmový archiv, 2001 - 371 s. ; 21 cm
    ISBN 80-7004-099-8
    Knihovna Iluminace ;
     světová literatura  filmové adaptace  film a literatura
     studie  sborníky
    Call numberC 304.973
    Umístění 791 - Film. Filmové umění
    Od Oidipa k Francouzově milence
    BranchPlaceInfoSignature
    Lidická ( příruční sklad )k vypůjčeníC 304.973   

    Title statementOd Oidipa k Francouzově milence : světová literatura ve filmu : interpretace z let 1982-1998 / Marie Mravcová
    Main entry-name Mravcová, Marie, 1947- (Author)
    Edition statementVyd. 1
    Issue dataPraha : Národní filmový archiv, 2001
    Phys.des.371 s. ; 21 cm
    ISBN80-7004-099-8 Kč 270,00
    National bibl. num.cnb001023641
    Edition Knihovna Iluminace
    Internal Bibliographies/Indexes NoteObsahuje bibliografii a rejstřík
    Subj. Headings světová literatura * filmové adaptace * film a literatura
    Form, Genre studie * sborníky
    Conspect791 - Film. Cirkus. Lidová zábava
    82 - Literatura. Literární život
    UDC 821(100) , 791=025 , 791:82 , (048.8) , (081)
    CountryČesko
    Languagečeština
    Ve volném výběru791 - Film. Filmové umění
    Document kindBOOKS
    Od Oidipa k Francouzově milence
    Dlouhodobý zájem autorky o vztah literatury a filmového umění přivedl na svět několik studií na toto téma. Jedná se o soubor 15 statí, v nichž rozebírá konkrétní ztvárnění literárních předloh do filmové podoby. Studie jsou řazeny chronologicky od antických děl, přes středověkou literaturu až k literatuře novodobé , jež je dominantou autorčina zájmu. Mezi jinými se seznámíme s filmovým dílem P. P. Pasoliniho,interpretací Zolova Germinalu či Gončarovova Oblomova a velmi zajímavým srovnáním tří adaptací Nebezpečných známostí. Zdroj anotace: Zbozi.cz
    Loading…

Number of the records: 1  

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.