Number of the records: 1  

Diety při onemocnění obezitou (redukční dieta)


  1.  Myslíková, Pavla - Author
    Praha : Sdružení MAC, 1999 - 31 s. : il. ; 21 cm
    ISBN 80-86015-47-5
    Diety pro nejčastější choroby ;
      Starnovská, Tamara, - Author
     obezita  dietoterapie  dietní jídla
     kuchařské recepty
    Call numberC 295.243
    Umístění 613.2 - Hygiena výživy. Dietetika. Zdravá výživa. Redukční diety
    Diety při onemocnění obezitou (redukční dieta)
    BranchPlaceInfoSignature
    Lidická ( příruční sklad )k vypůjčeníC 295.243   

    Title statementDiety při onemocnění obezitou (redukční dieta) : recepty, rady lékaře / [Pavla Myslíková, Tamara Starnovská]
    Main entry-name Myslíková, Pavla (Author)
    Issue dataPraha : Sdružení MAC, 1999
    Phys.des.31 s. : il. ; 21 cm
    ISBN80-86015-47-5
    National bibl. num.cnb000738343
    Edition Diety pro nejčastější choroby
    Internal Bibliographies/Indexes NoteObsahuje rejstřík
    Another responsib. Starnovská, Tamara, 1957- (Author)
    Subj. Headings obezita * dietoterapie * dietní jídla
    Form, Genre kuchařské recepty
    Conspect641 - Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla
    UDC 615.874.2 , 641.563 , 613.24 , (083.12)
    CountryČesko
    Languagečeština
    Ve volném výběru613.2 - Hygiena výživy. Dietetika. Zdravá výživa. Redukční diety
    Document kindBOOKS
    Diety při onemocnění obezitou (redukční dieta)
    Obezita je nemoc, kterou charakterizuje nadměrné ukládání zásobního tuku v těle. K tomuto stavu dochází, jestliže existuje nerovnováha mezi příjmem živin ve stravě jako zdroji energie a jejím výdejem. Nejčastější příčinou obezity je nadměrný přísun potravy. Obecně lze říci, že stoupá obliba energeticky vydatných potravin, jako jsou smažené pokrmy, sladkosti, bílé pečivo, alkohol apod. Dalším faktorem, který hraje důležitou roli a napomáhá rozvíjení obezity, je neúměrně nízký výdej energie při sedavém způsobu života. Ke vzniku obezity přispívá i nevhodný rytmus přijímání potravy. Pro obézní populaci je typické, že obvykle nesnídá a během dne se odbude něčím rychlým. Většinu denního objemu potravy pak ale soustředí na večeři nebo dokonce na dobu před spánkem, což ovšem po předchozím částečném hladovění ukládání tuku v těle podporuje.  V úvodním slově lékař - specialista vysvětluje podstatu choroby a okolnosti, za kterých se může objevit, změna životního stylu jako základ úspěšné léčby choroby. Následuje tabulka doporučených a zakázaných potravin a 51 receptů na teplá i studená jídla, které sestavila vrchní dietní sestra Fakultní Thomayerovy nemocnice. Recepty označené DIA jsou vhodné i pro nemocné cukrovkou. Zdroj anotace: Web obalkyknih.cz
    Loading…

Number of the records: 1  

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.