Number of the records: 1
Cucina vegetariana
Vicenzino, Cettina - Author
První české vydání - 238 stran : barevné ilustrace ; 26 cm
ISBN 978-80-276-0875-1
Eisenmannová, Dagmar, - Translator
vegetariánská jídla národní jídla
kuchařské receptyCall number B 61.913 Umístění 641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky. Bezmasá jídla Uniform title Cucina vegetariana. Česky Title statement Cucina vegetariana : vegetariánské recepty z Itálie / Cettina Vicenzino Portion of title Vegetariánské recepty z Itálie Main entry-name Vicenzino, Cettina (Author) Edition statement První české vydání Publication [Praha] : Slovart, [2024] Copyright notice date ©2024 Phys.des. 238 stran : barevné ilustrace ; 26 cm ISBN 978-80-276-0875-1 Kč 499.00 National bibl. num. cnb003609017 Note Z němčiny přeložila Dagmar Eisenmannová. "Recepty, texty, fotografie a ilustrace Cettina Vicenzino"--Tiráž. Na obálce nad názvem uvedeno logo původního nakladatele: DK. Obsahuje rejstřík Another responsib. Eisenmannová, Dagmar, 1954- (Translator)
Subj. Headings vegetariánská jídla * národní jídla - Itálie Form, Genre kuchařské recepty Conspect 641 - Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla UDC 641.564 , 641.568 , (083.12) Country Česko Language čeština Ve volném výběru 641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky. Bezmasá jídla Document kind BOOKS Cettina Vicenzino vás prostřednictvím více než 70 receptů zve na objevitelskou vegetariánskou cestu různými regiony své italské vlasti. Křehké artyčoky se podávají na těstovinách fregola vonících po citronu, zářivě fialová čekanka radicchio obohacuje těstovinový salát s grapefruitem a vlašskými ořechy, na slunci uzrálá masitá rajčata z grilu dokonale ladí s krémovitým fazolovým pyré s lilky, mrkvový salát ochucují olivy, arašídy a datle, těstoviny ze Sardinie se plní bramborami a mátou, šafránové risotto doplňuje černý česnek a mascarpone, pomerančový koláč kombinuje hrušky a červenou cibuli, smaženky z rajčat se podávají ve žluté rajčatové omáčce, ze Sardinie pochází úžasný dezert s mladým pecorinem a medem, kávová zmrzlina a granita mají svěží citronovou vůni… Cettina se nechává inspirovat lidmi a ingrediencemi. A vás jistě inspirují působivé fotografie a napínavé reportáže k netradičnímu vaření podle italských zvyků a možná také k nezapomenutelné cestě po Itálii. Zdroj anotace: Web obalkyknih.czLoading…
Number of the records: 1