Number of the records: 1
Dietní vaření
Gjuričová, Jiřina, 1908- - Author
2. vydání - 205 stran ; 8°
příprava jídel dietní jídla kuchařské knihyTitle statement Dietní vaření / Jiřina Gjuričová Main entry-name Gjuričová, Jiřina, 1908- (Author) Edition statement 2. vydání Publication Praha : Práce, 1950 Phys.des. 205 stran ; 8° National bibl. num. cnb000715907 Note K DISPOZICI POUZE V ELEKTRONICKÉ PODOBĚ Nonpublic note NEZPRACOVANÝ FOND C 2.065 Note 5000 výtisků Subj. Headings příprava jídel * dietní jídla * kuchařské knihy Conspect 641 - Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla Country Česko Language čeština Document kind BOOKS Význam jednotl. složek potravy. Složení denní potravy. Kuchyňská příprava potravin. Jednotlivé skupiny potravin a jejich význam v dietetice. Diet. vaření. Někt. všeobecná pravidla: Diety: tekuté, kašovité při chorobách trávících ústrojí, chorobách ledvinových, srdečních a chorobách oběhu krevního, ústrojí močového, chor. krevních, výměny látkové, reumatismu, horečnatých onemocněních. Strava tuberkulosních. Alergie. Diet. předpisy. Obsah jednotl. součástek stravy v normál. množství a změny při růz. dietách. Podávání jídla nemocnému. Věc. rejstřík. Literatura. Zdroj anotace: NKPLoading…
Number of the records: 1