Number of the records: 1  

Výroba surového železa

  1. SYS0896032
    LBL
      
    01580nam-a2200457---4500
    003
      
    CZ-CbJVK
    005
      
    20251027071257.3
    007
      
    ta
    008
      
    161213s1955----xr------------------cze-d
    015
      
    $z cnb000719514
    035
      
    $a (OCoLC)85445025
    035
      
    $a (OCoLC)85443533
    040
      
    $a ABE311 $b cze
    041
    1-
    $a cze $h rus
    100
    1-
    $a Krasavcev, Nikolaj Ivanovič $7 xx0093629 $4 aut
    245
    10
    $a Výroba surového železa. $n Díl II / $c N.I. Krasavcev ; Z rus. orig. přel. V. Šteiner
    250
      
    $a 1. vyd.
    260
      
    $a Praha : $b SNTL, $c 1955 $e (Brno : $f Brněn. knihtisk. 2)
    300
      
    $a 242 s. : $b il. $c
    490
    1-
    $a Řada hutnické literatury
    500
      
    $a 2000 výt.
    500
      
    $a Pozn.
    500
      
    $a Určeno studujícím vys. škol báňských a provoz. inženýrům a technikům.
    504
      
    $a Obsahuje bibliografii
    520
    3-
    $a V prvním dílu knihy probírá autor charakteristiky paliv a železných i manganových rud a struskotvorných přísad a různé způsoby úpravy rud. Zabývá se dále změnami fysikálního stavu a chemického složení zaváženého materiálu a plynů. Pojednává o pohybu sloupce zavážky a plynů ve vysoké peci a o rozdělení materiálu a výměně tepla mezi plyny a zavážkou. Ke konci věnuje pozornost tepelné a materiálové bilanci vysokopecního pochodu. Kniha se opírá o klasické práce akademika M.A. Pavlova a o poznatky jiných sovětských pracovníků ve vysokopecní výrobě i metalurgii surového železa. $c okcz $u $2 NK ČR
    650
    07
    $a metalurgie železa $7 ph198775 $2 czenas
    650
    07
    $a surové železo $7 ph126284 $2 czenas
    655
    -7
    $a monografie $7 fd132842 $2 czenas
    765
    0-
    $t Metallurgija čuguna $9 cze
    830
    -0
    $a Řada hutnické literatury
    910
      
    $a CBA001
    FMT
      
    BK

Number of the records: 1  

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.