Number of the records: 1
Potenciál bílkovin hlíz brambor v rámci rodu Solanum
SYS 0675323 LBL 01425nam-a2200433-i-4500 003 CZ-CbJVK 005 20240529222707.6 007 ta 008 131224s2015----xr-a---f------000-0-cze-- 015 $a cnb002537165 020 $a 978-80-87111-42-0 $q (brožováno) 035 $a (OCoLC)962339937 040 $a BOA001 $b cze $d ABA001 $e rda 041 0-
$a cze $b cze $b eng 072 -7
$a 633 $x Rostlinná výroba $9 24 $2 Konspekt 080 $a 633.491 $2 MRF 080 $a 577.112.8:581.1 $2 MRF 080 $a 631.526 $2 MRF 080 $a 631.52 $2 MRF 080 $a (048.8:082) $2 MRF 100 1-
$a Bárta, Jan, $d 1974- $7 uzp2008465447 $4 aut 245 10
$a Potenciál bílkovin hlíz brambor v rámci rodu Solanum / $c Jan Bárta a kolektiv 246 30
$a Potenciál bílkovin hlíz brambor 250 $a Vydání první 264 -1
$a České Budějovice : $b Kurent, $c 2015 300 $a 142 stran : $b ilustrace (převážně barevné) ; $c 21 cm 336 $a text $b txt $2 rdacontent 337 $a bez média $b n $2 rdamedia 338 $a svazek $b nc $2 rdacarrier 500 $a 200 výtisků 504 $a Obsahuje bibliografii 520 3-
$a Kniha „Potenciál bílkovin hlíz brambor v rámci rodu Solanum“ shrnuje současné dostupné informace o charakteristice a využití bílkovin bramborových hlíz a zároveň přináší nové informace o vlastním výzkumu autorů se zaměřením na bílkoviny hlíz kulturních a planých druhů brambor. Kniha je členěna do pěti částí. První část informuje o charakterizaci a klasifikaci bílkovin bramborových hlíz a poskytuje čtenáři detailní seznámení s hlavními charakteristikami patatinových bílkovin, inhibitorů proteas a ostatních bílkovin. Druhá část knihy je zaměřena zejména na charakterizaci bílkovin přítomných v hlízách planých a netradičních kulturních druhů jsou zde shrnuty informace o kvantifikaci a aktivitách hlízových bílkovin, patatinových bílkovin a inhibitorů proteas. Třetí část knihy řeší jak může být obsah a kvalita bramborových bílkovin ovlivněna pěstitelskou technologií a přírodními podmínkami při pěstování brambor. Předposlední část knihy se věnuje diskuzi o současných a budoucích možnostech izolace bramborových bílkovin z hlízové šťávy (která vzniká jako odpadní voda v průběhu výroby škrobu) s ohledem na různou kvalitu a uplatnění výsledných bílkovinných koncentrátů (izolátů). Tématem poslední části knihy je využití získaných bramborových bílkovin. Jsou zde diskutovány možnosti využití koncentrátů (izolátů) bramborových bílkovin pro krmné účely a potravinářské aplikace a taktéž jejich specifické aplikace v medicíně a kosmetice - využití antimikrobiálního potenciálu či jako výchozí suroviny pro produkci bílkovinných hydrolyzátů. Klíčová slova: brambory, Solanum, bílkoviny, patatin, inhibitory proteas, izolace $c okcz $u https://www.obalkyknih.cz/view?isbn=9788087111420 $2 OKCZ - ANOTACE Z WEBU 546 $a Česká a anglická resumé 650 07
$a brambory $7 ph114194 $2 czenas 650 07
$a rostlinné bílkoviny $7 ph231116 $2 czenas 650 07
$a odrůdy zemědělských plodin $7 ph135688 $2 czenas 650 07
$a šlechtění zemědělských plodin $7 ph127832 $2 czenas 655 -7
$a kolektivní monografie $7 fd501537 $2 czenas 910 $a CBA001 FMT BK
Number of the records: 1