Number of the records: 1  

Možnosti ovlivnění tvorby kolagenu

  1. View book information on page www.obalkyknih.cz

    book


     Chvapil, Miloš, 1928- - Author
    1. vyd. - Praha : SZdN, 1969 - 122 s. : il. ; 8°
    Babákova sbírka prací ze základních lékařských oborů ;
      Hurych, Josef, - Author
     kolagen
     výzkumné studie
    Call numberC 69.740
    Umístění
    Možnosti ovlivnění tvorby kolagenu
    BranchPlaceInfoSignature
    Lidická ( sklad )k vypůjčeníC 69.740   

    InfoRETRO-CATALOGUING - SHORT RECORD
    Title statementMožnosti ovlivnění tvorby kolagenu / Miloš Chvapil, Josef Hurych
    Main entry-name Chvapil, Miloš, 1928- (Author)
    Edition statement1. vyd.
    Issue dataPraha : SZdN, 1969 (SČT 101)
    Phys.des.122 s. : il. ; 8°
    National bibl. num.cnb000450358
    Edition Babákova sbírka ; 51
    Note800 výt.. Zkr.. Obálka: Josef Istler
    Internal Bibliographies/Indexes NoteObsahuje bibliografii
    Another responsib. Hurych, Josef, -2000 (Author)
    Subj. Headings kolagen
    Form, Genre výzkumné studie
    Conspect577 - Biochemie. Molekulární biologie. Biofyzika
    UDC 577.112.82 , (047.31)
    CountryČesko
    Languagečeština
    Document kindBOOKS
    Možnosti ovlivnění tvorby kolagenu
    Syntézu kolagenu studují autoři ve vztahu k intermediárnímu metabolismu a k vlivům aminokyselin, zvláště prolinu a jeho analogů. Důvodem k tomu je, že ovlivnění tvorby kolagenu souvisí s podmínkami mechanismu vzniku hydroxyprolinu, který spolu s hydroxylysinem tvoří dvě aminokyseliny obsažené v kolagenu. Publikace se dále zabývá vlivem kovů a chelátotvorných látek na syntézu a metabolismus kolagenu. Věnuje pozornost atypickému kolagenu, protokolagen-hydroxylase a vlivu kyseliny askorbové a parciálního tlaku kyslíku na syntézu kolagenu. Z látek zasahujících do tvorby kolagenu uvádí polyvinylpyridin- N-oxid, oligo-N-metyl-morfolinium-propylen-oxid atetrahydroxychinon. Zdroj anotace: Národní knihovna ČR
    Loading…

Number of the records: 1  

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.