Number of the records: 1  

Provence od A do Z

  1. View book information on page www.obalkyknih.cz

    book


     Mayle, Peter, 1939-2018 - Author
    Vyd. 2., V nakl. Argo a v tomto překladu 1. - Praha : Argo, 2014 - 277 s. ; 20 cm
    ISBN 978-80-257-1075-3
      Millar, Paul, - Translator
     Provence (Francie)
     anglické prózy  cestopisné prózy
    Call numberC 356.770
    Umístění 913(44) - Francie
    BranchPlaceInfoSignature
    Lidická ( volný výběr ) k vypůjčeníC 356.770   

    Title statementProvence od A do Z / Peter Mayle ; [z anglického originálu ... přeložil Paul Millar]
    Main entry-name Mayle, Peter, 1939-2018 (Author)
    Edition statementVyd. 2., V nakl. Argo a v tomto překladu 1.
    Issue dataPraha : Argo, 2014
    Phys.des.277 s. ; 20 cm
    ISBN978-80-257-1075-3
    National bibl. num.cnb002584088
    OriginalProvence A-Z
    Another responsib. Millar, Paul, 1933- (Translator)
    Subj. Headings Provence (Francie) - reálie
    Form, Genre anglické prózy * cestopisné prózy
    Conspect821.111-3 - Anglická próza, anglicky psaná
    UDC (0:82-321.8) , 821.111-3 , 913(44) , (44) , (0:82-4)
    CountryČesko
    Languagečeština
    Ve volném výběru913(44) - Francie
    Document kindBOOKS
    Anglický spisovatel Peter Mayle, jemuž se Provence stala druhým domovem, pro své věrné i nové čtenáře formou slovníku v heslech uspořádal svůj pohled na tento svérázný, levandulí provoněný kraj. Výběr hesel je ovšem velice osobní – čtenáři se tedy setkají s pestrou směsicí témat, jež autorovi přišla nejpřitažlivější, nejbizarnější, nejzábavnější, nejtypičtější: most v Avignonu a osel, česnek a kruhový objezd, levandule a Pařížané, větry a muzeum vývrtky, zahrady a pastis… Koláž dojmů a zkušeností, kterou Peter Mayle předkládá svým typickým humorným stylem, s nadhledem a zároveň velkou náklonností, propojuje všudypřítomné a pro Francii neodmyslitelné téma: jídlo a pití. Zdroj anotace: Web obalkyknih.cz
    Loading…

Number of the records: 1  

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.