Number of the records: 1  

Ájurvédská kuchařka

  1. View book information on page www.obalkyknih.cz

    book


     Verma, Vinod, 1947- - Author
    Vyd. 1. - Olomouc : Fontána, c2013 - 215 s. : il. ; 21 cm
    ISBN 978-80-7336-712-1 (brož.)
      Šubrt, Michal - Translator
     ájurvéda  racionální výživa  vegetariánská jídla
     kuchařské recepty  příručky
    Call numberC 353.214
    Umístění 641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky
    Ájurvédská kuchařka
    BranchPlaceInfoSignature
    Lidická ( volný výběr ) k vypůjčeníC 353.214   

    Title statementÁjurvédská kuchařka : alchymie harmonické stravy / Vinód Verma
    Main entry-name Verma, Vinod, 1947- (Author)
    Edition statementVyd. 1.
    Issue dataOlomouc : Fontána, c2013
    Phys.des.215 s. : il. ; 21 cm
    ISBN978-80-7336-712-1 (brož.)
    National bibl. num.cnb002502033
    NoteObálkový podnázev: nejezte žádný odpad ani chemii
    OriginalAyurvedic food culture
    Another responsib. Šubrt, Michal (Translator)
    Subj. Headings ájurvéda * racionální výživa * vegetariánská jídla
    Form, Genre kuchařské recepty * příručky
    Conspect641 - Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla
    UDC 615.8 , 613.2 , 641.564 , (083.12) , (035)
    CountryČesko
    Languagečeština
    Ve volném výběru641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky
    Document kindBOOKS
    Ájurvédská kuchařka
    Ájurvédská kuchařka není pouze souborem osvědčených receptů, ale zasvěceným pohledem do jedné z nejstarších stravovacích kultur světa. Tradiční indická kuchyně je vyhlášená svou originalitou a také důrazem na zdraví, který se do ní promítá díky ájurvédě – nejstarší dochované medicínské tradici na světě. Její neúnavná současná propagátorka Vinód Verma představuje téměř ideálního prostředníka pro sdílení tisíciletých poznatků Orientu modernímu racionálnímu čtenáři: ačkoli se autentickému ájurvédskému léčitelství věnuje již několik desetiletí, pracovala též mnoho let ve farmakologickém výzkumu, a velmi dobře se proto vyzná v západních medicínských přístupech ke stravě. V její knize najdete důraz na racionální zdůvodnění pro to co, jak a kdy správně jíst. Ačkoli jí sestavené recepty vycházejí z tisícileté indické moudrosti, suroviny k jejich přípravě si dnes snadno obstaráte na celé západní polokouli. A pokud vám nechybí špetka kulinářské invence, bude vám stačit znalost osmi zlatých principů ájurvédského stravování, abyste dokázali i z mála lokálních surovin vykouzlit pokrm, který bude na vaše tělo působit nejen výživně, ale též regeneračně a terapeuticky. Zdroj anotace: Web obalkyknih.cz
    Loading…

Number of the records: 1  

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.