Number of the records: 1  

Vegetariánská strava v léčbě diabetu

  1. View book information on page www.obalkyknih.cz

    book


    Praha : Maxdorf, c2013 - 326 s. : barev. il. ; 22 cm
    ISBN 978-80-7345-344-2 (brož.) :
      Kahleová, Hana - Author
     diabetes mellitus  vegetariánství  dietní jídla  vegetariánská jídla
     příručky  kuchařské recepty
    Call numberC 351.928
    Umístění 613.2 - Hygiena výživy. Dietetika. Zdravá výživa. Léčebné diety
    Vegetariánská strava v léčbě diabetu
    BranchPlaceInfoSignature
    Lidická ( volný výběr ) vypůjčeno (do 16.09.2024)C 351.928   

    Title statementVegetariánská strava v léčbě diabetu / Hana Kahleová ... [et al.]
    Issue dataPraha : Maxdorf, c2013
    Phys.des.326 s. : barev. il. ; 22 cm
    ISBN978-80-7345-344-2 (brož.) : 395.00 Kč
    National bibl. num.cnb002469661
    NoteObsahuje rejstříky
    Another responsib. Kahleová, Hana (Author)
    Subj. Headings diabetes mellitus * vegetariánství * dietní jídla * vegetariánská jídla
    Form, Genre příručky * kuchařské recepty
    Conspect641 - Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla
    UDC 613.261 , (083.12) , (035) , 616.379-008.64 , 641.56 , 641.564
    CountryČesko
    Languagečeština
    Ve volném výběru613.2 - Hygiena výživy. Dietetika. Zdravá výživa. Léčebné diety
    Document kindBOOKS
    Vegetariánská strava v léčbě diabetu
    Optimální složení diet pro nemocné s diabetem z hlediska dlouhodobého ovlivnění hmotnosti a metabolických ukazatelů je stále předmětem diskusí. Jednou z variant, která vybočuje z běžně doporučovaného schématu konvenčních diabetických diet, je vegetariánská strava. Prevalence diabetu 2. typu je 2× nižší u vegetariánů než u běžné populace, vegetariáni se dožívají v průměru o 3 roky delšího věku než běžná populace a mají o 25 % nižší úmrtnost na nemoci srdce a cév i nižší výskyt maligních nádorů. Vegetariánství však bývá často motivováno jinými než zdravotními okolnostmi a nesprávně sestavený vegetariánský jídelníček může mít značně negativní dopad na zdraví diabetika. Předkládaná kniha vychází ze špičkového českého diabetologického pracoviště a jako první v naší literatuře zpracovává toto téma na solidní odborné úrovni, avšak současně prakticky – jako moderně koncipovanou kuchařku. Zdroj anotace: Web obalkyknih.cz
    Loading…

Number of the records: 1  

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.