Number of the records: 1  

Na okraji útesu

  1. View book information on page www.obalkyknih.cz

    book


     Chartier, Roger, 1945- - Author
    Červený Kostelec : Pavel Mervart, 2010 - 276 s. ; 20 cm
    ISBN 978-80-87378-52-6 (brož.)
     historiografie
     eseje
    Call numberC 342.546
    Umístění 930.1 - Historiografie. Historická věda obecně
    Na okraji útesu
    BranchPlaceInfoSignature
    Lidická ( volný výběr ) k vypůjčeníC 342.546   

    Title statementNa okraji útesu / Roger Chartier ; [z francouzského originálu ... přeložil Čestmír Pelikán]
    Main entry-name Chartier, Roger, 1945- (Author)
    Issue dataČervený Kostelec : Pavel Mervart, 2010
    Phys.des.276 s. ; 20 cm
    ISBN978-80-87378-52-6 (brož.)
    National bibl. num.cnb002164864
    Internal Bibliographies/Indexes NoteObsahuje bibliografii, bibliografické odkazy a rejstřík
    OriginalAu bord se la falaise
    Subj. Headings historiografie
    Form, Genre eseje
    Conspect930 - Historická věda. Pomocné vědy historické. Archivnictví
    UDC 930 , (0:82-4)
    CountryČesko
    Languagečeština
    URL http://toc.nkp.cz/NKC/201103/contents/nkc20112164864_1.pdf
    Ve volném výběru930.1 - Historiografie. Historická věda obecně
    Document kindBOOKS
    Na okraji útesu
    Roger Chartier (*1945) je jedním z předních francouzských historiků zaměřených na intelektuální dějiny. Spolupracoval s revuí Annales, působil na Vysoké škole sociálních studií (EHESS), od roku 2006 přednáší na Coll`ege de France. Kniha Na okraji útesu představuje soubor dvanácti esejů, ve kterých autor diskutuje či polemizuje se současným pojetím historiografie, především francouzské. Svá témata rozvíjí ve třech okruzích - jednak zkoumání některých metod či konceptů, dále kritické vyrovnávání se s autoritami, jako jsou například Michel de Certeau, Michel Foucault, Louis Marin, a konečně konfrontace historie se sousedními disciplínami, zejména s geografií, sociologií, filozofií a literární vědou. Zdroj anotace: Web obalkyknih.cz
    Loading…

Number of the records: 1  

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.