Number of the records: 1
Netradiční plodiny pro diabetiky
Fernández, Eloy Cusimamani, 1967- - Author
1. vyd. - Praha : Grada, 2010 - 80 s., [8] s. obr. příl. : barev. il. ; 21 cm
ISBN 978-80-247-2811-7 (brož.)
Česká zahrada ;
Viehmannová, Iva - Author
diabetes mellitus fytoterapie léčivé rostliny pěstování užitkových rostlin
příručkyCall number C 338.886 Umístění 615.89 - Lidové léčitelství. Bylinářství. Fytoterapie Title statement Netradiční plodiny pro diabetiky / Eloy Fernández C., Iva Viehmannová a kolektiv Main entry-name Fernández, Eloy Cusimamani, 1967- (Author) Edition statement 1. vyd. Issue data Praha : Grada, 2010 Phys.des. 80 s., [8] s. obr. příl. : barev. il. ; 21 cm ISBN 978-80-247-2811-7 (brož.) National bibl. num. cnb002104734 Edition Česká zahrada ; 101 Note Obálkový podnázev: jakon, topinambur, čekanka a stevie : pěstování v našich podmínkách : 40 osvědčených receptů Internal Bibliographies/Indexes Note Obsahuje bibliografii a rejstřík Another responsib. Viehmannová, Iva (Author)
Subj. Headings diabetes mellitus * fytoterapie * léčivé rostliny * pěstování užitkových rostlin Form, Genre příručky Conspect 615.8 - Fyzioterapie. Psychoterapie. Alternativní lékařství UDC 616.379-008.64 , 615.89:633.88 , 633/635 , 633.88 , (035) Country Česko Language čeština Ve volném výběru 615.89 - Lidové léčitelství. Bylinářství. Fytoterapie Document kind BOOKS Jakon, topinambur a stevie jsou u nás méně známé plodiny. Je to určitě škoda, protože je prokázáno, že jsou vhodnou potravinou pro diabetiky, a těch u nás každým rokem přibývá. Zajímavé jsou ale také pro ty z nás, kdo dbají na správnou výživu. Ačkoliv pocházejí z daleké Jižní Ameriky, v klimatických podmínkách České republiky je lze pěstovat vcelku snadno. Čekanku naopak znali jako léčivou bylinu již naši předkové a používali ji rovněž jako náhražku kávy. Čekankové puky jsou i dnes vítanou přísadou do salátů.Z knížky se čtenář dozví konkrétní údaje o látkách v těchto rostlinách obsažených a o způsobu použití jednotlivých rostlin pro diabetiky. Podstatná část knihy je pak věnována otázkám množení, pěstování, skladování a především možnostem zpracování sladkého jakonu a ostatních uvedených druhů, které se mohou vařit, dusit, upravit sušením ve formě křížal nebo chipsů, připravit jako sladká šťáva či jíst prostě jen tak - syrové. Zdroj anotace: Web obalkyknih.czLoading…
Number of the records: 1