Number of the records: 1  

Ovoce na stovky chutí

  1. View book information on page www.obalkyknih.cz

    book


     Lánská, Dagmar - Author
    Vyd. 1. - Velké Bílovice : TeMi CZ, 2009 - 126 s., [16] s. barev. obr. příl. ; 21 cm
    ISBN 978-80-87156-34-6 (brož.)
    VaříTeMi ;
      Zemina, Milan, - Author
     ovocná jídla  jídla
     kuchařské recepty
    Call numberC 335.245
    Umístění 641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky
    Ovoce na stovky chutí
    Title statementOvoce na stovky chutí / Dagmar Lánská, Milan Zemina
    Main entry-name Lánská, Dagmar (Author)
    Edition statementVyd. 1.
    Issue dataVelké Bílovice : TeMi CZ, 2009
    Phys.des.126 s., [16] s. barev. obr. příl. ; 21 cm
    ISBN978-80-87156-34-6 (brož.)
    National bibl. num.cnb001961198
    Edition Vaří TeMi ; 13
    Another responsib. Zemina, Milan, 1935-2011 (Author)
    Subj. Headings ovocná jídla * jídla
    Form, Genre kuchařské recepty
    Conspect641 - Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla
    UDC 641.55 , 641.55:634.1/.8 , (083.12)
    CountryČesko
    Languagečeština
    Ve volném výběru641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky
    Document kindBOOKS
    Ovoce na stovky chutí
    Ovoce má v lidské stravě stejně důležité a nezastupitelné místo jako zelenina. Stejně jako ona obsahuje spousty látek pro lidský organismus nepostradatelných: vlákninu, vitaminy, minerální látky, organické kyseliny, sacharidy a bezpočet dalších pokladů. Konzumuje se zasyrova, ale i tepelně upravené, samostatně i v kombinaci s řadou jiných přísad včetně masa. Děti nezřídka dávají ovoci pro jeho příjemnou chuť přednost před zeleninou. V našem jídelníčku se nejčastěji objevují domácí druhy – hrušky, jablka, jahody, meruňky, švestky či třešně. Čím dál víc se však ovocná paleta rozšiřuje i o druhy dovezené a exotické – ananas, banány, kiwi, liči, mango, papája, o pomerančích a citronech ani nemluvě. A pro leckoho možná překvapivě, ale přitom naprosto ústrojně patří do ovoce ořechy a mandle. Vyhlášená odbornice na rostlinnou výživu ing. Dagmar Lánská, Csc., proslulá bezpočtem publikací o koření, zelenině a ovoci, popsala v této kuchařské knize na šedesát druhů rozličného ovoce domácího i cizokrajného a připojila k nim přes dvě stě receptů nejrůznějších úprav. Od polévek přes hlavní chody až po dezerty, pečivo a nápoje. Pokrmy všeobecně oblíbené i méně známé. Všechny recepty vlastnoručně ozkoušené, ochutnané a doporučeníhodné. Touto ovocnou kuchařkou vytvořila protějšek k již populární Zelenině od A do Z. Ukázky exotického ovoce a vybraných ovocných pokrmů do ní nafotografoval autorčin osvědčený spolupracovník Milan Zemina. Zdroj anotace: Web obalkyknih.cz
    Loading…

Number of the records: 1  

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.