Number of the records: 1  

Po italsku do hubky

  1. View book information on page www.obalkyknih.cz

    book


     Kučíková, Marta - Author
    První vydání - 234 stran : ilustrace ; 19 cm
    ISBN 978-80-204-5424-9
      Knechtlová, Ivona - Illustrator
     italská jídla
     kuchařské recepty  humoristické příběhy
    Call numberC 389.869
    Umístění 641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky. Středomořská kuchyně
    Po italsku do hubky
    BranchPlaceInfoSignature
    Čtyři Dvory vypůjčeno (do 31.05.2024)C 389.869 ČD   
    Lidická ( volný výběr ) k vypůjčeníC 389.869   
    Na Sadech - dospělé ( naučná ) vypůjčeno (do 07.06.2024)C 389.869 a   

    Title statementPo italsku do hubky / Marta Kučíková ; ilustrace Ivona Knechtlová
    Main entry-name Kučíková, Marta (Author)
    Edition statementPrvní vydání
    PublicationPraha : Mladá fronta, 2019
    Phys.des.234 stran : ilustrace ; 19 cm
    ISBN978-80-204-5424-9 Kč 299.00
    National bibl. num.cnb003132605
    NoteObálkový podnázev: pár receptů a laskavých drbů z italského podhůří
    Another responsib. Knechtlová, Ivona (Illustrator)
    Z cyklu Italské postřehy. 3
    Subj. Headings italská jídla
    Form, Genre kuchařské recepty * humoristické příběhy
    Conspect641 - Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla
    UDC 641.568(450) , (083.12) , (0:82-321.5)
    CountryČesko
    Languagečeština
    Ve volném výběru641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky. Středomořská kuchyně
    Document kindBOOKS
    Z cyklu Italské postřehy. 3
    Po italsku do hubky
    Jaký je ten správný recept na vynikající oblíbený šťavnatý pokrm, který s sebou Italové berou na rozpálenou pláž či na dlouhou horskou túru? Co je chutnější než famózní pizza spacca bicchieri čili rozflákaná sklenička? Jak je možné, že nevařící praktik zvládne levou zadní přípravu oblíbené peperonaty čili paprikového blaha? Proč nedostanete v italském baru na talíř lasagne, ale něco zcela jiného? Jakou tajnou ingredienci přidává pravá echt italská hospodyně do svého lahodného houbového rizota? Jak se připravuje ragú a proč ho domorodci nenazývají boloňskou omáčkou? Co tvoří správný základ pravé horské carbonary? Proč se nazývá tradiční nefalšované podhorské tiramisu afrodisiakem? A jak ho připravit i v ovocné variantě? Co myslíte, jaké těstoviny milují italské děti, vybíraví muži, ženy v krizi i nekrizi, postarší štramandy i se svými fešáky, notabene tedy celý národ italský? A proč mají přívlastek udobřující? Čím okouzlíte vaše strávníky? Toto a mnohem více s laskavými drby a kupou typických receptů z italského dolomitského podhůří určených jak pro vařící a kuchařící nadšence, tak pro čistě nevařící praktiky, vám s přívětivostí, špetkou humoru a radostí prozradí Marta Kučíková, oblíbená autorka bestsellerů Italské jednohubky a Italské dvojhubky, žijící v této oblasti již šestnáct let. Zdroj anotace: Web obalkyknih.cz
    Loading…

Number of the records: 1  

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.