Number of the records: 1  

Výživa kojenců a mladších batolat


  1.  Hrstková, Hana, 1944- - Author
    Vyd. 1. - Brno : Národní centrum ošetřovatelství a nelékařských zdravotnických oborů, 2003 - 77 s. ; 21 cm
    ISBN 80-7013-385-6
     výživa dětí  batolata  výživa kojenců
     informační publikace
    Výživa kojenců a mladších batolat
    Title statementVýživa kojenců a mladších batolat / Hana Hrstková a kolektiv autorů
    Main entry-name Hrstková, Hana, 1944- (Author)
    Edition statementVyd. 1.
    Issue dataBrno : Národní centrum ošetřovatelství a nelékařských zdravotnických oborů, 2003
    Phys.des.77 s. ; 21 cm
    ISBN80-7013-385-6
    National bibl. num.cnb001254185
    NoteK DISPOZICI POUZE V ELEKTRONICKÉ PODOBĚ
    Internal Bibliographies/Indexes NoteObsahuje bibliografie
    Subj. Headings výživa dětí * batolata * výživa kojenců
    Form, Genre informační publikace
    Conspect613 - Hygiena. Lidské zdraví
    UDC 613.22 , 316.346.32-053.4 , 613.221 , (036)
    CountryČesko
    Languagečeština
    Document kindBOOKS
    Výživa kojenců a mladších batolat
    Růst je komplex biologických procesů, který je regulovaný mnohočetnými faktory. Jsou to genetický základ, příjem nutrientů, fyzická aktivita, věk, pohlaví, endokrinní váha. Základním cílem výživy je dosažení optimálního růstu dítěte. Nedostatečná výživa v kojeneckém věku může způsobit trvalé následky. Publikace se věnuje výživě dětí počínaje přirozenou výživou novorozence a kojence (kojení, tvorba mateřského mléka, jeho druhy a složení, kojení v praxi), přes umělou výživu v kojeneckém období (dietní mléčné přípravky, specializovaná mléka, nemléčné příkrmy, potraviny pro hypoalergenní dietu) až po výživu dětí ve druhém roce života (přechod od kojenecké výživy k výživě mladších batolat, smíšená výživa). Text se také věnuje nutričním faktorům (voda, energie, bílkoviny, cukry, tuky, minerály, vitamíny), chemickým rizikům z potravin a v příloze je uveden přehled přípravků umělé mléčné výživy dostupných na trhu ČR. Zdroj anotace: OKCZ - ANOTACE Z WEBU
    Loading…

Number of the records: 1  

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.