Number of the records: 1
Mayle, Peter, 1939-2018 - Author
Vyd. 2. - Praha : Argo, 2014 - 190 s. ; 20 cm
ISBN 978-80-257-1076-0 (brož.)
zvyky a obyčeje gastronomie
črtyCall number C 357.442 Umístění 641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky Title statement Francouzské hodokvasy / Peter Mayle ; [přeložil Jiří Sedláček] Main entry-name Mayle, Peter, 1939-2018 (Author) Edition statement Vyd. 2. Issue data Praha : Argo, 2014 Phys.des. 190 s. ; 20 cm ISBN 978-80-257-1076-0 (brož.) National bibl. num. cnb002587452 Note Přeloženo z angličtiny Original French lessons Subj. Headings zvyky a obyčeje - Francie * gastronomie - Francie Form, Genre črty Conspect 641 - Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla UDC (44) , 39 , 641/642 , (0:82-4) Country Česko Language čeština Ve volném výběru 641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky Document kind BOOKS Peter Mayle, vyzbrojen vidličkou, nožem a vývrtkou, nás zavede do všech koutů Francie a podělí se s námi o potěšení, které může francouzský stůl nabídnout. Navštívíme s ním maličké restaurace i divy zmiňované v Michelinově průvodci. Prožijeme Foire aux Escargots v Martigny-les-Bains, což je celý víkend zasvěcený skromným, leč obdivovaným hlemýžďům. Staneme se diváky závodu Marathon du Médoc, při němž účastníci běží napříč velkými vinicemi v Bordeaux a osvěžují se na trase skvělým červeným vínem. Poznáme pamětihodnou provensálskou rybí polévku bouillabaisse v restauraci na jedné z pláží Côte d’Azur. Zdroj anotace: Web obalkyknih.czLoading…
Number of the records: 1