Number of the records: 1
Mayle, Peter, 1939-2018 - Author
2. vyd., V Olympii 1. - Praha : Olympia, 2009 - 203 s.
ISBN 978-80-7376-163-9 (brož.)
Mrlík, Jan, - Translator
gastronomie zvyky a obyčeje
črtyCall number C 336.486 Umístění 641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky. Středomořská kuchyně Title statement Francouzské hodokvasy, aneb, Dobrodružství s nožem, vidličkou a vývrtkou / Peter Mayle ; [z anglického originálu ... přeložil Jan Mrlík] Portion of title Dobrodružství s nožem, vidličkou a vývrtkou Main entry-name Mayle, Peter, 1939-2018 (Author) Edition statement 2. vyd., V Olympii 1. Issue data Praha : Olympia, 2009 Phys.des. 203 s. ISBN 978-80-7376-163-9 (brož.) National bibl. num. cnb001966630 Original French lessons, adventures with knife, fork and corkscrew Another responsib. Mrlík, Jan, 1953- (Translator)
Subj. Headings gastronomie - Francie * zvyky a obyčeje - Francie Form, Genre črty Conspect 641 - Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla UDC 39 , (44) , 641/642 , (0:82-4) Country Česko Language čeština Ve volném výběru 641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky. Středomořská kuchyně Document kind BOOKS Peter Mayle, vyzbrojen vidličkou, nožem a vývrtkou, nás tentokrát zavede do všech koutů Francie a podělí se s námi o potěšení, které může francouzský stůl nabídnout. Navštívíme s ním maličké restaurace i divy zmiňované v Michelinově průvodci. Prožijeme La Foire aux Escargots v Martigny-les-Bains, což je celý víkend zasvěcený skromným, leč obdivovaným hlemýžďům. Staneme se diváky závodu Marathon du Médoc, při němž účastníci běží napříč velkými vinicemi v Bordeaux a osvěžují se na trase skvělým červeným vínem. Budeme obdivovat dokonalá kuřata, jaká lze najít pouze na trhu v Bourg-en-Bresse, poučíme se, který z francouzských sýrů má nejsilnější odér, budeme svědky diskuze o tajemství postupu, jak vytvořit dokonalou omeletu, a cestou pochytíme několik skvělých receptů. Zdroj anotace: Web obalkyknih.czLoading…
Number of the records: 1