Number of the records: 1  

Lékařská chemie


  1.  Hamsík, Antonín, 1878-1963 - Author
    5., úplně přeprac. vyd. - Praha : SZdN, 1956 - 677, [4] s. : [1] barev. obr. příl. ; 8°
      Šantavý, František, - Author
     biochemie  lékařská biochemie
     učebnice vysokých škol
    Call numberC 29.196/4
    Umístění
    Lékařská chemie
    BranchPlaceInfoSignature
    Lidická ( sklad )k vypůjčeníC 29.196/4   

    InfoRETRO-CATALOGUING - SHORT RECORD
    Title statementLékařská chemie : učebnice pro studující lékařství a příručka pro lékaře : celostátní vysokoškolská učebnice. Díl 4, Biochemie / napsali Antonín Hamsík a František Šantavý
    Portion of titleBiochemie
    Main entry-name Hamsík, Antonín, 1878-1963 (Author)
    Edition statement5., úplně přeprac. vyd.
    Issue dataPraha : SZdN, 1956 (Knihtisk, z.z.)
    Phys.des.677, [4] s. : [1] barev. obr. příl. ; 8°
    National bibl. num.cnb000723244
    Note4000 výt.. Opr.
    Internal Bibliographies/Indexes NoteObsahuje bibliografii a rejstřík
    Another responsib. Šantavý, František, 1915-1983 (Author)
    Subj. Headings biochemie * lékařská biochemie
    Form, Genre učebnice vysokých škol
    Conspect61 - Lékařské vědy. Lékařství
    37.016 - Učební osnovy. Vyučovací předměty. Učebnice
    UDC 61:577.1 , 577.1 , (075.8)
    CountryČesko
    Languagečeština
    Document kindBOOKS
    Lékařská chemie
    První dvě části knihy jsou věnovány biochemii statické, část třetí biochemii dynamické. Po popisu prvků a sloučenin, vyskytujících s v organismech a jejich produktech, pojednává se o chemickém složení živé hmoty, buněk, tkání, orgánů a tekutin tělních. Poslední část vykládá chemické děje, odehrávající se hlouběji v organismu. V novém vydání jsou některé kapitoly zcela přepracovány a doplněny diagramy a obrázky. Text je rozlišen na část určenou ke studiu medicíny a na část určenou ke studiu podrobnějšímu. Zdroj anotace: Národní knihovna ČR
    Loading…

Number of the records: 1  

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.