Number of the records: 1  

Čínský systém léčby potravinami

  1. SYS0435943
    LBL
      
    01468nam-a2200469-a-4500
    003
      
    CZ-CbJVK
    005
      
    20240529222438.0
    007
      
    ta
    008
      
    060907s2006----xr-----e-f----001-0-cze--
    015
      
    $a cnb001532420
    020
      
    $a 80-7336-137-X (brož.)
    035
      
    $a (OCoLC)85701615
    040
      
    $a ABA001 $b cze
    041
    1-
    $a cze $h eng
    072
    -7
    $a 615.8 $x Fyzioterapie. Psychoterapie. Alternativní lékařství $2 Konspekt $9 14
    080
      
    $a 615.8(315) $2 MRF
    080
      
    $a 613.26/.29 $2 MRF
    080
      
    $a 616 $2 MRF
    080
      
    $a 613.2 $2 MRF
    080
      
    $a (035) $2 MRF
    100
    1-
    $a Lu, Henry C., $d 1936- $7 xx0022588 $4 aut
    245
    10
    $a Čínský systém léčby potravinami : $b prevence a léčení / $c Henry C. Lu
    246
    15
    $a Tradiční čínská dietetika
    250
      
    $a Vyd. 1.
    260
      
    $a V Olomouci : $b Fontána, $c [2006]
    300
      
    $a 285 s. ; $c 21 cm
    500
      
    $a Přeloženo z angličtiny?
    500
      
    $a 2000 výt.
    500
      
    $a Obsahuje rejstřík
    520
    3-
    $a Tajemství, které Číňané znají už celá staletí, zbytek světa teprve odhaluje: je o tom, že obyčejné potraviny v sobě skrývají mocnou sílu léčit. V této knize se například dozvíte, proč žvýkání čerstvých třešní léčí zánět hrtanu, proč celerová šťáva s medem téměř zázračně snižuje hladinu škodlivého cholesterolu nebo jak se osvědčují čajové lísky se zázvorem při léčbě chronického žaludečního kataru. Tyto a doslova tisíce jiných tradičních léčebných receptur byly prověřeny moderním čínským výzkumem a staly se zcela rovnoprávnou alternativou medikální léčby. Čínský systém léčby potravinami odkrývá fascinující a prověřený způsob využití léčebných vlastností potravin cestou pochopení jejich chutí, energií, účinků a pohybů. Vysvětluje také, proč stejné potraviny působí na různé osoby různým způsobem. Klíčem k pochopení je poměr energie jin a jang, tradiční čínský princip aplikovaný na potraviny a tělesné typy lidí. Jakmile jednou zjistíte poměr jin/jang odpovídající vaší fyzické konstituci (a v této knize najdete jednoduchý návod, jak jej stanovit), můžete už trvale využívat speciálně upravených potravin a tabulek tělesných typů, a individuálně přistupovat k léčbě i prevenci nemocí, jakož i k utužování pevného zdraví. Tato kniha je naplněna myšlenkami, které nám dokážou otevřít oči a naučit nás volit i připravovat stovky zeleninových, ovocných, masitých, obilných a luštěninových pokrmů na zmírnění i léčbu až překvapivého množství zdravotních problémů: nadváhy, kouření, nespavosti, astmatu, vředů, cukrovky, vysokého krevního tlaku, zánětu ledvin či jater, úplavice, chudokrevnosti nebo menstruačních potíží. S touto knihou získáváte možnost vnést do svého života více harmonie a zdraví tím nejúčinnějším a nejpřirozenějším preventivním systémem potravinami, které jíte každý den! $c okcz $u https://www.obalkyknih.cz/view?isbn=9788073361372 $2 Web obalkyknih.cz
    650
    07
    $a čínské lékařství $7 ph128213 $2 czenas
    650
    07
    $a potraviny $x zdravotní aspekty $7 ph115833 $2 czenas
    650
    07
    $a dietetika $7 ph119435 $2 czenas
    655
    -7
    $a příručky $7 fd133209 $2 czenas
    910
      
    $a CBA001
    FMT
      
    BK

Number of the records: 1  

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.