Number of the records: 1
SYS 0435943 LBL 01468nam-a2200469-a-4500 003 CZ-CbJVK 005 20240529222438.0 007 ta 008 060907s2006----xr-----e-f----001-0-cze-- 015 $a cnb001532420 020 $a 80-7336-137-X (brož.) 035 $a (OCoLC)85701615 040 $a ABA001 $b cze 041 1-
$a cze $h eng 072 -7
$a 615.8 $x Fyzioterapie. Psychoterapie. Alternativní lékařství $2 Konspekt $9 14 080 $a 615.8(315) $2 MRF 080 $a 613.26/.29 $2 MRF 080 $a 616 $2 MRF 080 $a 613.2 $2 MRF 080 $a (035) $2 MRF 100 1-
$a Lu, Henry C., $d 1936- $7 xx0022588 $4 aut 245 10
$a Čínský systém léčby potravinami : $b prevence a léčení / $c Henry C. Lu 246 15
$a Tradiční čínská dietetika 250 $a Vyd. 1. 260 $a V Olomouci : $b Fontána, $c [2006] 300 $a 285 s. ; $c 21 cm 500 $a Přeloženo z angličtiny? 500 $a 2000 výt. 500 $a Obsahuje rejstřík 520 3-
$a Tajemství, které Číňané znají už celá staletí, zbytek světa teprve odhaluje: je o tom, že obyčejné potraviny v sobě skrývají mocnou sílu léčit. V této knize se například dozvíte, proč žvýkání čerstvých třešní léčí zánět hrtanu, proč celerová šťáva s medem téměř zázračně snižuje hladinu škodlivého cholesterolu nebo jak se osvědčují čajové lísky se zázvorem při léčbě chronického žaludečního kataru. Tyto a doslova tisíce jiných tradičních léčebných receptur byly prověřeny moderním čínským výzkumem a staly se zcela rovnoprávnou alternativou medikální léčby. Čínský systém léčby potravinami odkrývá fascinující a prověřený způsob využití léčebných vlastností potravin cestou pochopení jejich chutí, energií, účinků a pohybů. Vysvětluje také, proč stejné potraviny působí na různé osoby různým způsobem. Klíčem k pochopení je poměr energie jin a jang, tradiční čínský princip aplikovaný na potraviny a tělesné typy lidí. Jakmile jednou zjistíte poměr jin/jang odpovídající vaší fyzické konstituci (a v této knize najdete jednoduchý návod, jak jej stanovit), můžete už trvale využívat speciálně upravených potravin a tabulek tělesných typů, a individuálně přistupovat k léčbě i prevenci nemocí, jakož i k utužování pevného zdraví. Tato kniha je naplněna myšlenkami, které nám dokážou otevřít oči a naučit nás volit i připravovat stovky zeleninových, ovocných, masitých, obilných a luštěninových pokrmů na zmírnění i léčbu až překvapivého množství zdravotních problémů: nadváhy, kouření, nespavosti, astmatu, vředů, cukrovky, vysokého krevního tlaku, zánětu ledvin či jater, úplavice, chudokrevnosti nebo menstruačních potíží. S touto knihou získáváte možnost vnést do svého života více harmonie a zdraví tím nejúčinnějším a nejpřirozenějším preventivním systémem potravinami, které jíte každý den! $c okcz $u https://www.obalkyknih.cz/view?isbn=9788073361372 $2 Web obalkyknih.cz 650 07
$a čínské lékařství $7 ph128213 $2 czenas 650 07
$a potraviny $x zdravotní aspekty $7 ph115833 $2 czenas 650 07
$a dietetika $7 ph119435 $2 czenas 655 -7
$a příručky $7 fd133209 $2 czenas 910 $a CBA001 FMT BK Citation
Number of the records: 1