Number of the records: 1  

Nová encyklopedie českého a moravského vína

  1. View book information on page www.obalkyknih.cz

    book


     Kraus, Vilém, 1924-2013 - Author
    Praha : Praga Mystica, 2008 - 311 s. : il., faksim., portréty
    ISBN 978-80-86767-09-3 (váz.)
      Foffová, Zuzana - Author   Vurm, Bohumil, - Author - Photographer
       vinohradnictví  vinařství  vinařské oblasti
     encyklopedie
    Call numberC 317.948/2
    Umístění 663.2 - Vinařství
    Nová encyklopedie českého a moravského vína
    BranchPlaceInfoSignature
    Lidická ( volný výběr ) k vypůjčeníC 317.948/2   
    Lidická ( studovna ) jen prezenčněC 317.948/2 v1   
    Na Sadech - dospělé ( naučná ) k vypůjčeníC 317.948/2 a   

    Title statementNová encyklopedie českého a moravského vína. 2. díl / Vilém Kraus, Zuzana Foffová, Bohumil Vurm
    Main entry-name Kraus, Vilém, 1924-2013 (Author)
    Issue dataPraha : Praga Mystica, 2008
    Phys.des.311 s. : il., faksim., portréty
    ISBN978-80-86767-09-3 (váz.)
    NoteTerminologický slovník
    Internal Bibliographies/Indexes NoteObsahuje bibliografii a rejstříky
    Another responsib. Foffová, Zuzana (Author)
    Vurm, Bohumil, 1952- (Author) (Photographer)
    Subj. Headings víno - Česko * vinohradnictví - Česko * vinařství - Česko * vinařské oblasti - Česko
    Form, Genre encyklopedie
    Conspect663 - Průmysl nápojů. Kvasný průmysl. Průmysl pochutin
    UDC 634.8.04 , 663.21/.22 , 663.2 , 634.8 , (437.3) , (031)
    CountryČesko
    Languagečeština
    Ve volném výběru663.2 - Vinařství
    Document kindBOOKS
    Nová encyklopedie českého a moravského vína
    Na stránkách druhého dílu autoři vstupují do sklepů a sledují zázračný proces, kdy se hrozny révy vinné přeměňují ve víno. Kapitoly zahrnují širokou škálu témat. První dvě kapitoly se podrobně věnují historii výroby vína a vývoji vinařské architektury. Následuje kapitola o složení vína a nejrozsáhlejší je kapitola podrobně a názorně popisující různé způsoby výroby tichých i šumivých vín, dále výčet jejich nedostatků, vad či nemocí a přehled našich vinařských podoblastí s jejich odlišnostmi. Závěr knihy patří souhrnnému pojednání o příznivých účincích vín zahrnující nejnovější poznatky z celého světa. Nechybí ani dosud nejvíce ucelený přehled vinařských patronů včetně výběru těch nejzajímavějších pranostik. Pro lepší porozumění problematice je součástí knihy opět vinařský slovníček, tentokrát zaměřený na pojmy týkající se výroby vína. Druhý díl navazuje na první svým náročným a výpravným grafickým zpracováním. Orientaci rovněž usnadňuje několik rejstříků. Kniha je vydána ve spolupráci s Vinařským fondem a Svazem vinařů České republiky. Zdroj anotace: Web obalkyknih.cz
    Loading…

Number of the records: 1  

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.