Number of the records: 1  

Paralipomena

  1. View book information on page www.obalkyknih.cz

    book


     Šiktanc, Karel, 1928- - Author
    Vyd. 1. - Praha : Karolinum, 2006 - 223 s. ; 21 cm
    ISBN 80-246-1184-8 (váz.)
    Dílo Karla Šiktance ; Československý spisovatel
     česká poezie  sebrané spisy
    Call numberC 172.200
    Paralipomena
    BranchPlaceInfoSignature
    Lidická ( sklad )k vypůjčeníC 172.200   

    Title statementParalipomena / Karel Šiktanc
    Main entry-name Šiktanc, Karel, 1928- (Author)
    Edition statementVyd. 1.
    Issue dataPraha : Karolinum, 2006
    Phys.des.223 s. ; 21 cm
    ISBN80-246-1184-8 (váz.)
    National bibl. num.cnb001647180
    Ser.statement/add.entry Šiktanc, Karel, 1928- Dílo 7
    Edition Československý spisovatel (Karolinum)
    ContentsBásně (ze zásuvky) -- Z překladů -- Rozestřeno časem
    Another responsib. Univerzita Karlova
    Form, Genre česká poezie * sebrané spisy
    Conspect821.162.3-1 - Česká poezie
    UDC 821.162.3-1 , (0:82-1) , (081.1)
    CountryČesko
    Languagečeština
    Document kindBOOKS
    Paralipomena
    Samotný název svazku prozrazuje, že jsou do něj zařazeny ty Šiktancovy texty, které lze charakterizovat jako doplněk k jeho komplexně pojatému dílu, obsaženému v předcházejících šesti svazcích. Editor Jiří Brabec ve spolupráci s autorem rozdělil obsah tohoto svazku do tří oddílů: v prvním, nazvaném Básně (ze zásuvky) nalezneme verše, jež autor z nejrůznějších důvodů nazahrnul do svých sbírek. Kromě básní, napsaných převážně ve druhé polovině šedesátých let minulého století, se zde objevují i Šiktancovy reflexe, dedikované jeho literárním druhům a přátelům (Seifert, Skácel, Mikulášek apod.). Druhá část obsahuje autorovy překlady, a to z antické, ruské a staročínské poezie. Závěr knihy pak přináší v chronologickém uspořádání soubor Šiktancových rozhovorů, projevů a komentářů. Zdroj anotace: Web obalkyknih.cz
    Loading…

Number of the records: 1  

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.