Number of the records: 1  

Ruská kuchyně

  1. View book information on page www.obalkyknih.cz

    book


    1. vyd. - Dobřejovice : Rebo ; 2007 - 96 s. : barev. il. ; 29 cm
    ISBN 978-80-7234-695-0 (váz.)
    Vaříme a pečeme s Rebem
     ruská jídla
     kuchařské recepty
    Call numberB 48.028
    Umístění 641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky
    Ruská kuchyně
    BranchPlaceInfoSignature
    Lidická ( volný výběr ) k vypůjčeníB 48.028   
    Na Sadech - dospělé ( naučná ) k vypůjčeníB 48.028 a   

    Title statementRuská kuchyně / [z anglického překladu ... nizozemského originálu přeložila Lucie Kellnerová Kalvachová]
    Edition statement1. vyd.
    Issue dataDobřejovice : Rebo ; 2007
    Phys.des.96 s. : barev. il. ; 29 cm
    ISBN978-80-7234-695-0 (váz.)
    National bibl. num.cnb001746577
    Edition Vaříme a pečeme s Rebem
    NoteObsahuje rejstřík
    OriginalRussian cookery book
    Subj. Headings ruská jídla
    Form, Genre kuchařské recepty
    Conspect641 - Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla
    UDC 641.55 , (083.12)
    CountryČesko
    Languagečeština
    Ve volném výběru641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky
    Document kindBOOKS
    Ruská kuchyně
    Kniha Ruská kuchyně v proměnách doby je to ucelenou, promyšlenou studií o vývoji ruské jídelní tradice. Mnohostranně pojaté kulturologické zkoumání se opírá o etnografii, historii, sociologii, některé obory medicínské, ale přináší i bohatý souhrn a výklad gastronomických pojmů a termínů. Autor prezentuje celistvou koncepci historie ruské kuchyně, dějiny výživy a stolování v Rusku, dějiny potravin, jídel a jídelní kultury. Sleduje také historické kořeny ruské kuchyně, ovlivněné zeměpisnou polohou, klimatickými podmínkami a skutečností, že naprostá většina obyvatelstva žila vždy na venkově. Výrazně jsou prezentovány vlivy duchovní a náboženské. Autor popisuje rozdíly mezi jídlem všedního dne a svátečním (obřady, rituály, hostiny, carské, bojarské a šlechtické). Podrobně je zkoumána regionální diferenciace ruské kuchyně, kontrast nadbytku a nedostatku, hladomory a půsty, principy konzervace potravin, jako zvlášť významného fenoménu. Zdroj anotace: Web obalkyknih.cz
    Loading…

Number of the records: 1  

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.