Number of the records: 1  

Postní pokrmy podle pravoslavné tradice

  1. View book information on page www.obalkyknih.cz

    book


     Baudišová, Jana, 1962- - Author
    Vyd. 1. - Olomouc : Fontána, 2003 - 256 s. : il. ; 22 cm
    ISBN 80-7336-112-4
      Podracká, Anna - Author
     postní jídla  pravoslavná liturgie
     kuchařské recepty
    Call numberC 311.597
    Umístění 641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky
    Postní pokrmy podle pravoslavné tradice
    BranchPlaceInfoSignature
    Lidická ( volný výběr ) k vypůjčeníC 311.597   

    Title statementPostní pokrmy podle pravoslavné tradice : postní pokrmy a jejich příprava, snídaně a přesnídávky, polévky, hlavní jídla slaná, sladká jídla, sváteční pokrmy, paschální pokrmy / Jana Baudišová, Anna Podracká
    Additional Variant TitlesPravoslavná kuchyně v období postu
    Main entry-name Baudišová, Jana, 1962- (Author)
    Edition statementVyd. 1.
    Issue dataOlomouc : Fontána, 2003
    Phys.des.256 s. : il. ; 22 cm
    ISBN80-7336-112-4
    National bibl. num.cnb001299970
    Internal Bibliographies/Indexes NoteObsahuje bibliografie
    Another responsib. Podracká, Anna (Author)
    Subj. Headings postní jídla * pravoslavná liturgie
    Form, Genre kuchařské recepty
    Conspect641 - Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla
    UDC 271.2-528.8 , 641.565 , (083.12)
    CountryČesko
    Languagečeština
    Ve volném výběru641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky
    Document kindBOOKS
    Postní pokrmy podle pravoslavné tradice
    V tomto bohatém receptáři naleznete hotovou žeň jednoduchých, levných, ale především zdravých pokrmů, které vycházejí z lidových pravoslavných tradic mnohých evropských národů. Právě v této duchovní tradici byla postní pravidla rozpracována nejpodrobněji, protože v pravoslaví je půst jednou z důležitých složek praktické víry. Erudované autorky věnovaly vedle souboru receptů pozornost i náležité přípravě postních pokrmů i užitečnému ohlédnutí do historie, v němž ožívají prastaré náboženské tradice, z nichž se mnohé dochovaly v té či oné podobě do dnešních dní. Receptář vás zásobí celým spektrem strasovacích chodů: od snídaní a přesnídávek (čaj z křížal, jahelná pomazánka…), polévek (sedminásobná polévka, pochlebka či srbské ščorby), hlavních chodů, těstovinových a rýžových pokrmů, jídel z tradičních luštěnin a zeleniny, četných pirohů, omáček a salátů, až po sváteční a paschální pokrmy, jako je kolivo či „chobotnice“.Tento jedinečný výbor z ruských, ukrajinských, bulharských, srbských a samozřejmě českých postních pokrmů uzavírá zamyšlení o člověku, jeho vztahu k přírodě i stravě v zrcadle Knihy knih – Bible. Zdroj anotace: Web obalkyknih.cz
    Loading…

Number of the records: 1  

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.