Number of the records: 1  

Chléb

  1. View book information on page www.obalkyknih.cz

    book


     Treuille, Eric - Author
    Vyd. 1. - V Praze : Ikar, 2005 - 168 s. : barev. il. ; 29 cm
    ISBN 80-249-0598-1
      Ferrigno, Ursula - Other   O'Leary, Ian - Photographer
     chléb  pečivo  vaření
     kuchařské recepty  příručky
    Call numberB 46.093
    Umístění 641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky. Pečivo
    Chléb
    BranchPlaceInfoSignature
    Lidická ( volný výběr ) k vypůjčeníB 46.093   

    Title statementChléb : připravený ručně nebo v domácí pekárně / Eric Treuille, Ursula Ferrignová ; fotografie Ian O'Leary ; [z anglického originálu ... přeložila Leona Maříková]
    Main entry-name Treuille, Eric (Author)
    Edition statementVyd. 1.
    Issue dataV Praze : Ikar, 2005
    Phys.des.168 s. : barev. il. ; 29 cm
    ISBN80-249-0598-1
    National bibl. num.cnb001570816
    NoteTerminologický slovník -- Obsahuje rejstřík
    OriginalBread
    Another responsib. Ferrigno, Ursula (Other)
    O'Leary, Ian (Photographer)
    Subj. Headings chléb * pečivo * vaření
    Form, Genre kuchařské recepty * příručky
    Conspect641 - Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla
    UDC 641.55:664.661/.664 , 641/642
    CountryČesko
    Languagečeština
    Ve volném výběru641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky. Pečivo
    Document kindBOOKS
    Chléb
    Stůl není prostřený, dokud v jeho středu neleží chléb. Na celém světě hraje tento univerzální pokrm důležitou roli jak ve všední den, tak o svátcích, oslavách či bohoslužbách. Není to jen příloha, ale slouží také jako druhý příbor - kouskem chleba se vytírá talíř do posledního sousta. Zhotovení domácího chleba krok za krokem od přípravy základního těsta přes rozmanité vytvarování, glazování a posypání až k upečení v troubě či domácí pekárně. Více než 100 lahodných receptů z celého světa: chleby bílé, ochucené, chlebové placky, rychlé chleby - bageta, skotské dalamánky, partybrot, pitta, panettone, ekmek, bylinkově voňavá focaccia, hořkosladký čokoládový chlebíček, briošky, sváteční Vánoční štóla či challa. Rady a tipy jaké zvolit suroviny, informační přehled o době kynutí, pečení, teplotě trouby a možnosti využití domácí pekárny. Exkluzivní fotografie vzbuzující chutě představují výběr nejznámějších druhů chleba z celého světa připravovaných podle místních tradic. Kniha, která změní začátečníka v mistra pekaře. Zdroj anotace: Web obalkyknih.cz
    Loading…

Number of the records: 1  

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.