Number of the records: 1
5 ingrediencí středomoří
Oliver, Jamie, 1975- - Author
První české vydání - 317 stran : barevné ilustrace ; 26 cm
ISBN 978-80-276-0763-1
Loftus, David - Photographer Verity, James - Other Eisenmannová, Dagmar, - Translator
národní jídla
kuchařské receptyCall number C 417.998 Umístění 641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky. Středomořská kuchyně Uniform title 5 ingredients mediterranean. Česky Title statement 5 ingrediencí středomoří / Jamie Oliver ; fotografie David Loftus ; design James Verity Portion of title Pět ingrediencí středomoří Main entry-name Oliver, Jamie, 1975- (Author) Edition statement První české vydání Publication [Praha] : Slovart, [2023] Copyright notice date ©2023 Phys.des. 317 stran : barevné ilustrace ; 26 cm ISBN 978-80-276-0763-1 National bibl. num. cnb003576617 Note Překlad z angličtiny Dagmar Eisenmannová. Obsahuje rejstřík. Obálkový podnázev: skvělé jednoduché jídlo Another responsib. Loftus, David (Photographer)
Verity, James (Other)
Eisenmannová, Dagmar, 1954- (Translator)
Subj. Headings národní jídla - Středozemní moře (oblast) Form, Genre kuchařské recepty Conspect 641 - Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla UDC 641.568 , (4-12/-14) , (083.12) Country Česko Language čeština Ve volném výběru 641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky. Středomořská kuchyně Document kind BOOKS Jamie Oliver ve své nové knize představuje více než 125 receptů, které jsou oslavou středomořských surovin, chutí i vůní. Inspirovaly ho cesty po tomto oblíbeném regionu a s nadšením přetvořil klasické recepty na něco „oliverovsky" působivého a jednoduchého. Na každý recept budete potřebovat jen 5 surovin (základ typu olivový olej, sůl či pepř se nepočítá), takže připravíte chutná jídla bez dlouhého nákupního seznamu a velké kopy nádobí… Zhruba polovina receptů je buď bezmasých, nebo s menším obsahem masa. Hledáte-li inspiraci na saláty, polévky, těstoviny, zeleninové pokrmy, jídla z ryb či mořských plodů, drůbeže, vepřového, hovězího i jehněčího masa nebo na slané koláče a dezerty, určitě si vyberete. Vyzkoušejte melounový salát, pečenou rajčatovou polévku, řecko-kyperské těstoviny, dýňový tažín, chorvatské slávky, morčáka marinovaného limetou, pečenou kachnu s hroznovým vínem, hovězí tagliatu, trhané jehněčí ramínko, úžasné pečené meruňky, luxusní nanuk… Zdroj anotace: Web obalkyknih.czLoading…
Number of the records: 1