Number of the records: 1  

Lesní hospodářství


  1.  Konias, Hugo, 1891-1954 - Author - Author of introduction
    2. vyd. - 141, [2] s. : [1] mp. ; 8°
    Lesnická knihovna ;
    Opočno, oblast lesní hospodářství dřevo produkce zvyšování lesní semenářství lesní školky prořezávání kácení
    Lesní hospodářství
    Title statementLesní hospodářství : zvyšování dřevní produkce a ozdravění lesů na Opočensku / Hugo Konias
    Main entry-name Konias, Hugo, 1891-1954 (Author) (Author of introduction)
    Edition statement2. vyd.
    PublicationPraha : Nakl. Jedn. sv. č. zeměd., 1951
    Manufacture(Přerov : Moravskoslez. tisk., n.p.)
    Phys.des.141, [2] s. : [1] mp. ; 8°
    National bibl. num.cnb000404089
    Edition Lesnická knihovna
    NoteK DISPOZICI POUZE V ELEKTRONICKÉ PODOBĚ
    NoteS předmluvou autora. 3300 výt.. Frontispice. Pomůcka pro praktické lesníky a to především pro frekventanty praktických pěstebních kursů
    Subj. HeadingsOpočno, oblast lesní hospodářství dřevo produkce zvyšování lesní semenářství lesní školky prořezávání kácení
    UDC 630 , (437.313) , (035)
    CountryČesko
    Languagečeština
    Document kindBOOKS
    Lesní hospodářství
    Pojednání o pozorováních a zkušenostech, které autor získal při přeměnách opočenských lesů z čistých porostů na smíšené a nestejnověké v době od r. 1924 do r. 1949. Jeho pěstebním cílem bylo nejprve ozdravění lesní půdy, zabezpečení a zpevnění na ní stojících lesních porostů přeměnou čistých nebo skoro čistých porostů smrkových a borových na porosty smíšené s patřičným zastoupením dřevin listnatých. V druhé etapě byla podporována porostní nestejnoměrnost a činěny pokusy o přiblížení lesu přírodnímu, smíšenému i nestejnověkému. Výsledkem obou snah měla být zvýšená a stále stoupající dřevní produkce. V dalších kapitolách poukazuje autor na rozhodující činitele při docílených úspěších i nezdarech. Zdroj anotace: OKCZ - ANOTACE Z WEBU
    Loading…

Number of the records: 1  

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.