Number of the records: 1  

Fysika pomáhá chemii


  1.  Fottr-Smolík, Bedřich, 1920-1990 - Author
    1. vyd. - Praha : Práce, 1954 - 315 s. : il. ; 8°
    Knižnice techniků a zlepšovatelů ;
     aplikovaná fyzika  chemická zařízení  laboratorní práce
     přehledy
    Call numberC 17.879
    Umístění
    Fysika pomáhá chemii
    BranchPlaceInfoSignature
    Lidická ( sklad )k vypůjčeníC 17.879   

    Title statementFysika pomáhá chemii : stručný přehled fysiky používané v chemii : [určeno] mistrům v provoze, laborantům, technikům i zlepšovatelům / Bedřich Fottr
    Main entry-name Fottr-Smolík, Bedřich, 1920-1990 (Author)
    Edition statement1. vyd.
    Issue dataPraha : Práce, 1954
    Phys.des.315 s. : il. ; 8°
    National bibl. num.cnb000679188
    Edition Knižnice techniků a zlepšovatelů ; 28
    Note3300 výt.. Seznam použitých symbolů
    Internal Bibliographies/Indexes NoteObsahuje bibliografii a rejstřík
    Subj. Headings aplikovaná fyzika * chemická zařízení * laboratorní práce
    Form, Genre přehledy
    Conspect53 - Fyzika
    UDC 53-027.22 , 66.023/.04 , 001.891.53 , 37.091.33
    CountryČesko
    Languagečeština
    Document kindBOOKS
    Fysika pomáhá chemii
    Ze základů fyziky obsahuje tato publikace jen poučky, jejichž znalost je nutná k pochopení a řešení problémů fyzikální chemie a otázek s nimiž se setkávají pracovníci v chemickém průmyslu a chemických laboratořích. Autor poučuje o složení hmoty, o jejím vážení, o hmotě a váze specifické i hustotě, probírá mechaniku, termiku, ultrazvuk, roztoky sorpcí, termodynamiku, zvláště chemickou (včetně fázového pravidla). Je sice věnována pozornost fyzice záření není však podrobněji přihlédnuto k výsledkům moderní kvantové mechaniky, za to je věnováno místo pokud možno všem otázkám pro průmyslovou chemii důležitým. Ke konci je připojen stručný přehled matematiky, potřebné k pochopení knihy. Zdroj anotace: Národní knihovna ČR
    Loading…

Number of the records: 1  

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.