Number of the records: 1
Gruna, Bronislav - Autor
Vydání první - 193 stran : ilustrace (převážně barevné) ; 28 cm
ISBN 978-80-907079-3-1
Počuch, Michal, - Autor Přidal, Antonín, - Autor Lstibůrek, Jaroslav - Autor
včelařství chov včel včelí pastva včelí produkty medovina
kolektivní monografieSignatura B 55.458/3 Umístění 638 - Chov hmyzu. Včelařství Údaje o názvu Včelařství. Svazek III., Kapitoly: 5. Včelí pastva a její zdroje, 6. Včelí produkty, 7. Medovina a nápoje z medu / Bronislav Gruna, Michal Počuch, Antonín Přidal, Jaroslav Lstibůrek Část názvu Včelí pastva a její zdroje Včelí produkty Medovina a nápoje z medu Záhlaví-jméno Gruna, Bronislav (Autor) Údaje o vydání Vydání první Nakladatel České Budějovice : PSNV, 2020 Fyz.popis 193 stran : ilustrace (převážně barevné) ; 28 cm ISBN 978-80-907079-3-1 Poznámky o skryté bibliografii a rejstřících Obsahuje bibliografii Dal.odpovědnost Počuch, Michal, 1986- (Autor)
Přidal, Antonín, 1972- (Autor)
Lstibůrek, Jaroslav (Autor)
Předmět.hesla včelařství * chov včel * včelí pastva * včelí produkty * medovina Forma, žánr kolektivní monografie Konspekt 638 - Včelařství MDT 638.16/.17 , 638.13 , 663.393 , 638.1 , 638.14 , (048.8:082) Země vyd. Česko Jazyk dok. čeština Ve volném výběru 638 - Chov hmyzu. Včelařství Druh dok. KNIHY Profesionální včelař a botanik Mgr. Bronislav Gruna provádí čtenáře včelařsky významnou vegetací a s citem sobě vlastním vybral, nafotil a uspořádal do jakéhosi miniatlasu několik desítek včelařsky významných rostlin. Poukazuje na fakt, že trendem dnešní doby je úbytek včelí pastvy, zejména na venkově. Městské prostředí často nabízí pro včely více. Znalost včelí pastvy umožňuje včelaři dobře zvládnout jednu z nejzákladnějších věcí, která je nutná k úspěchu a to je výběr stanoviště. Bc. Michal Počuch včelaří ve Skaličce u Tišnova. Je to doslova nadšenec do hmyzu, který se nehodí do žádných sbírek, neboť na estetičnosti příliš nepobral. Jde o mšice, mery a červce nahánějící hrůzu zahrádkářům a sadařům. Michal Počuch je jimi fascinován, a proto ho můžeme v létě potkat, jak s fotoaparátem chodí po lese a hledá utajené zakladatelky dalších generací. Podle nich a dalších faktorů dokáže předpovědět, jaká bude v daném včelařském roce medovicová snůška. Použitý soubor fotografií producentů medovice Michala Počucha je do velké míry unikátní a nebyl dosud v ČR publikován. Asi žádnému včelaři v tuzemsku nemusíme představovat doc. Ing. Antonína Přidala, Ph.D., z Mendelovy univerzity v Brně. Tento přední český apidolog se ujal zpracování kapitoly o včelích produktech. Ty mají mezi potravinami mimořádné postavení. Je prokázáno, že jejich pravidelné užívání přispívá ke zlepšení lidského zdraví. Kapitola se také zaobírá problematikou reziduí nepůvodních látek ve včelích produktech, zvláště v souvislosti s používáním léčivých přípravků ve včelařství. Poslední kapitola se zabývá výrobou jednoho z nejstarších kvašených nápojů medoviny. Autor Ing. Jaroslav Lstibůrek, MBA, z Pasečnice na Domažlicku čerpal své znalosti v Plzeňských pivovarech, ale také vlastními pokusy. Mimo jiné vysvětluje, že podstata výroby medoviny a medového vína je stejná, u medoviny se však z tradičních důvodů předpokládá více zbytkového cukru. Zdroj anotace: OKCZ - ANOTACE Z WEBUZáhlaví-jméno Hill, Napoleon, 1883-1970 (Autor) Údaje o vydání 1. vyd. v nakl. Pragma Vyd.údaje Praha : Pragma, 1990 Fyz.popis 207 s. ; 21 cm ISBN 80-85213-00-1 (brož.) Číslo nár. bibl. cnb000169884 Poznámky Přeloženo z angličtiny Originál Think and Grow Rich Loading…
Number of the records: 1