Number of the records: 1  

Ideje k čisté fenomenologii a fenomenologické filosofii

  1. View book information on page www.obalkyknih.cz

    book


     Husserl, Edmund, 1859-1938 - Author
    Vyd. 1. - Praha : Oikoymenh, 2004 - 339 s.
    ISBN 80-7298-085-8
    Knihovna novověké tradice a současnosti ;
      Rettová, Alena, - Translator
     fenomenologie  filozofie
     monografie
    Call numberC 312.026
    Umístění 165 - Teorie poznání
    Ideje k čisté fenomenologii a fenomenologické filosofii
    BranchPlaceInfoSignature
    Lidická ( volný výběr ) k vypůjčeníC 312.026   

    Title statementIdeje k čisté fenomenologii a fenomenologické filosofii. I / Edmund Husserl ; přeložili Alena Rettová a Petr Urban
    Main entry-name Husserl, Edmund, 1859-1938 (Author)
    Edition statementVyd. 1.
    Issue dataPraha : Oikoymenh, 2004
    Phys.des.339 s.
    ISBN80-7298-085-8
    Edition Knihovna novověké tradice a současnosti ; sv. 44
    NoteObsahuje rejstřík
    OriginalIdeen zu einer reinen Phänomenologie und phänomenologischen Philosophie. Erstes Buch, Allegemeine Einführung in die reine Phänomenologie
    Another responsib. Rettová, Alena, 1975- (Translator)
    Subj. Headings fenomenologie * filozofie * fenomenologická orientace
    Form, Genre monografie
    UDC 14 , 165
    CountryČesko
    Languagečeština
    Ve volném výběru165 - Teorie poznání
    Document kindBOOKS
    Ideje k čisté fenomenologii a fenomenologické filosofii
    Čistá fenomenologie zosobňuje zcela novou vědu, která je ze své principiální osobitosti vzdálena přirozenému myšlení. Fenomeny se však zabývají i jiné vědní disciplíny, avšak fenomenologie se vztahuje ke všem těmto fenomenům. Naplnit tuto novátorskou vědní disciplínu znamená porozumět všem těmto modifikacím , to jest zaujmout fenomenologický postoj a prostřednictvím reflexe vyzdvihnout do vědeckého vědomí osobitost tohoto postoje. Zakladatel fenomenologie naznačuje v tomto díle cestu k naplnění této vědy. Zdroj anotace: Web obalkyknih.cz
    Loading…

Number of the records: 1  

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.