Number of the records: 1  

Donna Harawayová a geneticky upravené potraviny

  1. View book information on page www.obalkyknih.cz

    book


     Myerson, George, 1957- - Author
    Vyd. 1. - Praha : Triton, 2002 - 69 s. ; 17 cm
    ISBN 80-7254-268-0
    Postmodernistická setkávání ;
     Haraway, Donna Jeanne, 1944-
     geneticky modifikované potraviny  feministky
     pojednání
    Call numberC 310.354
    Umístění 60 - Biotechnologie. Genetické inženýrství. Bioetika
    Donna Harawayová a geneticky upravené potraviny
    BranchPlaceInfoSignature
    Lidická ( volný výběr ) k vypůjčeníC 310.354   

    Title statementDonna Harawayová a geneticky upravené potraviny / George Myerson
    Main entry-name Myerson, George, 1957- (Author)
    Edition statementVyd. 1.
    Issue dataPraha : Triton, 2002
    Phys.des.69 s. ; 17 cm
    ISBN80-7254-268-0
    National bibl. num.cnb001183843
    Edition Postmodernistická setkávání
    NotePřeloženo z angličtiny
    Internal Bibliographies/Indexes NoteObsahuje bibliografické odkazy
    OriginalDonna Haraway and GM foods
    Subj. Headings Haraway, Donna Jeanne, 1944- * geneticky modifikované potraviny * feministky - Spojené státy americké
    Form, Genre pojednání
    Conspect664 - Potravinářský průmysl
    UDC 608.34:663/664 , 141.72-055.2 , (73) , (0.064)
    CountryČesko
    Languagečeština
    Ve volném výběru60 - Biotechnologie. Genetické inženýrství. Bioetika
    Document kindBOOKS
    Donna Harawayová a geneticky upravené potraviny
    Zamyšlení nad geneticky modifikovanými potravinami a dalšími moderními technologiemi ve vztahu k budoucnosti lidstva. Autorka (americká feministka - tento trend je v knize dobře patrný) přináší velmi svérázný a nezaujatý pohled na moderní genetické výzkumy, molekulární genetiku, transgenní přenosy a další biotechnologie, ale i na inernet, monopoly a další objevy globalizace. Zabývá se problémem, jak by v řešení těchto otázek mohl pomoci feminismus a radikální aktivisté. Zároveň ale neskrývá, že je fascinována některými objevy moderních technologií a možnostmi geneticky upravených potravin. Zdroj anotace: OKCZ - ANOTACE Z WEBU
    Loading…

Number of the records: 1  

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.