Number of the records: 1  

Dobré kosti

  1. View book information on page www.obalkyknih.cz

    book


     Atwood, Margaret, 1939- - Author
    1. vyd. v českém jazyce - Praha : BB art, 2005 - 129 s. ; 19 cm
    ISBN 80-7341-506-2
      Janiš, Viktor, - Translator   Jindra, Miroslav, - Translator
     kanadské povídky (anglicky)
    Call numberC 169.189
    Dobré kosti
    BranchPlaceInfoSignature
    Na Sadech - dospělé ( beletrie ) k vypůjčeníC 169.189 a   

    Title statementDobré kosti / Margaret Atwoodová ; přeložili Viktor Janiš a Miroslav Jindra
    Main entry-name Atwood, Margaret, 1939- (Author)
    Edition statement1. vyd. v českém jazyce
    Issue dataPraha : BB art, 2005
    Phys.des.129 s. ; 19 cm
    ISBN80-7341-506-2
    National bibl. num.cnb001532789
    NotePřeloženo z angličtiny
    OriginalGood bones
    Another responsib. Janiš, Viktor, 1974- (Translator)
    Jindra, Miroslav, 1929-2021 (Translator)
    Form, Genre kanadské povídky (anglicky)
    Conspect821.111-3 - Anglická próza, anglicky psaná
    UDC 821.111(71)-32 , (0:82-32)
    CountryČesko
    Languagečeština
    Document kindBOOKS
    Dobré kosti
    V této sbírce krátkých povídek, které se vzpírají jednoduché charakterizaci, Margaret Atwoodová předvádí v kondenzované formě vtip a tradiční virtuozitu svých ceněných románů. Mimo jiné si můžete vyslechnout Gertrudinu verzi, co se skutečně stalo v Hamletovi, reinkarnový netopýr nám vysvětlí, jak Bram Stoker v Draculovi všechno popletl, a dozvíme se i pět metod, jak stvořit muže (například Tradiční metoda: "Seberte ze země hrst hlíny. Dejte jí tvar. Vdechněte mu do chřípí dech života. Jednoduché, ale efektivní!") Najdeme tu podobenství, monology, básně v próze, hutnou science fiction i pohádku převyprávěnou podle požadavků politické korektnosti. Sbírka Dobré kosti, to je ryzí destilovaná Atwoodová - rozkošně ostrá a hořkosladká. Zdroj anotace: Web obalkyknih.cz
    Loading…

Number of the records: 1  

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.