Number of the records: 1  

Do neznáma

  1. View book information on page www.obalkyknih.cz

    book


     Ramsay, Gordon, 1966- - Author
    První české vydání - 367 stran : barevné ilustrace, portréty
    ISBN 978-80-276-0762-4
      Moravcová, Stanislava, - Translator
     jídla  gastronomie
     kuchařské recepty  fotografické publikace
    Call numberB 61.446
    Umístění 641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky
    Do neznáma
    BranchPlaceInfoSignature
    Lidická ( volný výběr ) k vypůjčeníB 61.446   

    Uniform title Gordon Ramsay's Uncharted. Česky
    Title statementDo neznáma : kulinární dobrodružství se 60 recepty z celé zeměkoule / Gordon Ramsay ; z anglického originálu Gordon Ramsay's Uncharted přeložila Stanislava Moravcová ml.
    Main entry-name Ramsay, Gordon, 1966- (Author)
    Edition statementPrvní české vydání
    Publication[Praha] : Slovart, 2023
    Phys.des.367 stran : barevné ilustrace, portréty
    ISBN978-80-276-0762-4
    National bibl. num.cnb003581905
    NoteObsahuje rejstřík. Na obálce uvedeno: Znáte z National Geographic
    Another responsib. Moravcová, Stanislava, 1976- (Translator)
    Subj. Headings jídla - země světa * gastronomie - země světa
    Form, Genre kuchařské recepty * fotografické publikace
    Conspect641 - Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla
    UDC (100) , 641/642 , 641.55 , (084.12) , (083.12)
    CountryČesko
    Languagečeština
    Ve volném výběru641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky
    Document kindBOOKS
    Do neznáma
    Ve své nové knize Gordon Ramsay popisuje z kulinárního hlediska 21 míst celého světa, která navštívil v rámci natáčení pořadu Do neznáma pro National Geographic. Pozornost přitom věnuje tamním surovinám a kuchařským postupům, do nichž ho zasvěcují místní šéfkuchaři a odborníci. Cesty za poznáním jsou to vpravdě dobrodružné - Gordon se na vlastní kůži potápí pro mořské plody, připravuje jídlo v zemní peci, ochutnává červy nebo pálivé nakládané ovoce a zeleninu… Každá kapitola má pestrý fotografický doprovod a nechybějí ani předpisy na pokrmy související s jednotlivými destinacemi. Mezi šedesátkou receptů najdete třeba hovězí krátká žebra dušená s kořením ras al-hánút z marockých hor, peruánské anticuchos (špízky) z hovězí svíčkové, vepřové pandi karí z indického Kodagu, batátové chlebové placky z Nového Zélandu, mole coloradito z mexické Oaxacy, sladkokyselou sumčí polévku z Laosu, sivena obrovského ožehnutého na pánvi z amerického Michiganu či humra thermidor z Maine. Vydejte se s Gordonem Ramsaym objevovat nové chuti! Zdroj anotace: Web obalkyknih.cz
    Loading…

Number of the records: 1  

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.