Number of the records: 1
Ouhrabková, Zuzana - Author
Vydání první - 310 stran : barevné ilustrace ; 24 cm
ISBN 978-80-7565-939-2
Sojka, Vláďa, - Author
fermentované potraviny kvašená zelenina fermentace jídla nápoje domácí výroba
kuchařské recepty příručkyCall number C 414.201 Umístění 641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky. Zavařování Údaje o názvu Zkvašeno : kuchařka na doma / Zuzana Ouhrabková, Vláďa Sojka Záhlaví-jméno Ouhrabková, Zuzana (Autor) Údaje o vydání Vydání první Nakladatel Brno : Jota, 2023 Fyz.popis 310 stran : barevné ilustrace ; 24 cm ISBN 978-80-7565-939-2 Číslo nár. bibl. cnb003525306 Poznámky Terminologický slovník Dal.odpovědnost Sojka, Vláďa, 1979- (Autor)
Předmět.hesla fermentované potraviny * kvašená zelenina * fermentace * jídla * nápoje * domácí výroba Forma, žánr kuchařské recepty * příručky Konspekt 641 - Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla MDT 663/664.098 , 664.8.039.7:635.1/.8 , 66.098:577.15 , 641.55 , 641.87 , 334.714 , (083.12) , (035) Země vyd. Česko Jazyk dok. čeština Ve volném výběru 641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky. Zavařování Druh dok. KNIHY Máte touhu začít a nevíte, z jakého konce to vzít? Nebo už jste něco zkusili, ale nedaří se? Udělejte to jednoduše. Kvašení a kysání patří pravděpodobně k nejstaršímu způsobu konzervace jídla a získávání nových chutí. Jen si představte toho pračlověka, který nechal stát omylem přes den obilnou kaši v teple, napršelo mu do nasbíraných malin nebo zapomněl rybičky v nádobě s mořskou vodou a našel je až za pár týdnů. Zvědavý pračlověk ochutnal (v případě nakvašené kaše ji teda ale ještě musel upéct) a ejhle – objevil malinové víno, rybí omáčku a kváskové pečivo. A to je právě jedno z kouzel kvašení – na domácí přípravu nepotřebujete moc věcí, nic extra nemusíte umět a možnosti jsou tak široké, že určitě najdete něco, co vám bude chutnat. Nebojte se selhat a hlavně se do toho pusťte. S touto knihou získáte představu o tom, co znamená živit člověka i jeho mikroby, jak si připravovat smysluplné a široce využitelné fermenty a sestavovat z nich plnohodnotné pokrmy. Cílem každého receptu pak je, aby jídlo hotové do pár minut bylo i chuťově bohaté, plné textur a vůní a bylo synbiotické, čili aby obsahovalo zásadní podíl doporučené denní porce vlákniny a zároveň i živé mikroorganismy. Vláďa i Zuzka toto téma doslova žijí každý den už více jak deset let a předkládají své zkušenosti s oblíbenými fermenty a recepty, bez kterých už si svoje každodenní jídlo nedovedou představit. Zdroj anotace: Web obalkyknih.czLoading…
Number of the records: 1