Number of the records: 1  

Ze zámoří do Čech

  1. View book information on page www.obalkyknih.cz

    book


     Černý, Karel, 1974- - Author
    Vydání první - 494 stran, 16 nečíslovaných stran obrazových příloh : ilustrace, portréty, faksimile ; 20 cm
    ISBN 978-80-200-3149-5
    Historie
    16.-18. století
     kakao  čaj  káva  příprava nápojů  obchod s kávou  obchod s čajem  obchod s kakaem  kavárny  historické prameny
     monografie
    Call numberC 397.934
    Umístění 663.9 - Kakao. Čokoláda. Káva. Čaj. Tabák
    Ze zámoří do Čech
    BranchPlaceInfoSignature
    Lidická ( volný výběr ) k vypůjčeníC 397.934   

    Title statementZe zámoří do Čech : čokoláda, čaj a káva v raném novověku / Karel Černý
    Main entry-name Černý, Karel, 1974- (Author)
    Edition statementVydání první
    PublicationPraha : Academia, 2020
    Phys.des.494 stran, 16 nečíslovaných stran obrazových příloh : ilustrace, portréty, faksimile ; 20 cm
    ISBN978-80-200-3149-5 Kč 485.00
    National bibl. num.cnb003218388
    Edition Historie (Academia)
    NoteChronologický přehled
    Internal Bibliographies/Indexes NoteObsahuje bibliografické odkazy, bibliografii a rejstřík
    Language noteAnglické resumé
    Subj. Headings 16.-18. století * kakao - dějiny * čaj - dějiny * káva - dějiny * příprava nápojů - dějiny * obchod s kávou - Evropa střední - 16.-18. století * obchod s čajem - Evropa střední - 16.-18. století * obchod s kakaem - Evropa střední - 16.-18. století * kavárny - Evropa střední - 16.-18. století * historické prameny
    Form, Genre monografie
    Conspect663 - Průmysl nápojů. Kvasný průmysl. Průmysl pochutin
    UDC 663.91 , 663.95 , 663.93 , 641.87 , 339.166:663.93 , 339.166:663.95 , 339.166:663.91 , 640.442 , 930.2 , (4-191.2) , (048.8)
    CountryČesko
    Languagečeština
    Ve volném výběru663.9 - Kakao. Čokoláda. Káva. Čaj. Tabák
    Document kindBOOKS
    Ze zámoří do Čech
    V renesanci a baroku se do Evropy dostalo množství dosud nevídaných poživatin, jako byla například kukuřice, vanilka, brambory, paprika či rajčata. Mezi nápoji to byly káva, čaj a čokoláda, které začaly konkurovat dosud dominujícímu pivu a vínu. Tyto tři nealkoholické novinky nejprve vzbudily pozornost mezi cestovateli a lékaři, později se ale dostávaly ke stále širším vrstvám konzumentů, až se z nich stala na přelomu 17. a 18. století módní nezbytnost. Zdroj anotace: Krajská knihovna Františka Bartoše ve Zlíně
    Loading…

Number of the records: 1  

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.