Number of the records: 1
Fuchs, Martin, 1958- - Author
První vydání - 447 stran : barevné ilustrace ; 24 cm
ISBN 978-80-204-3757-0
Edice postgraduální medicíny
alergie na potraviny potravinová intolerance potravinové alergeny diferenciální diagnostika farmakoterapie imunoterapie alergologie klinická imunologie
kolektivní monografieCall number C 368.673 Umístění 616 - Patologie obecně. Alergie Title statement Potravinová alergie a intolerance / Martin Fuchs et al. Main entry-name Fuchs, Martin, 1958- (Author) Edition statement První vydání Publication Praha : Mladá fronta, 2016 Phys.des. 447 stran : barevné ilustrace ; 24 cm ISBN 978-80-204-3757-0 National bibl. num. cnb002802438 Edition Edice postgraduální medicíny Internal Bibliographies/Indexes Note Obsahuje bibliografie a rejstřík Language note České a anglické resumé Subj. Headings alergie na potraviny - imunologické aspekty * potravinová intolerance - imunologické aspekty * potravinové alergeny * diferenciální diagnostika * farmakoterapie * imunoterapie * alergologie * klinická imunologie Form, Genre kolektivní monografie Conspect 616 - Patologie. Klinická medicína UDC 616-02:613.2 , 616-02.19:613.26/.29 , 612.017 , 616-092.19:613.26/.29 , 616-079.4 , 616-08:615.2/.3 , 616-08:615.37 , 616-02:616-092.19 , 616-097-092.19 , (048.8:082) Country Česko Language čeština Ve volném výběru 616 - Patologie obecně. Alergie Document kind BOOKS Potravinová alergie je podmíněna nežádoucí, výhradně specifickou imunologickou odpovědí na potravinové antigeny. Na rozdíl od jiných alergií jí neustále přibývá, za což nese odpovědnost jak samotný genom, tak především prostředí včetně výživy i západního způsobu života, souhrnně epigenetické mechanismy. Kniha se zaměřuje rovněž na nejznámější potravinové intolerance, jejichž spouštěčem jsou naopak čistě neimunologické mechanismy. Obecná část publikace věnuje pozornost epidemiologii, patofyziologii, alergenům, projevům, diagnostice včetně novinek v molekulární diagnostice, léčbě, prognóze a nakonec i legislativě. Druhá, speciální část představí jednotlivé potravinové skupiny, nechybí ani přehledy možných zkřížených reakcí. K hlubšímu pochopení typů potravinových alergií, jejich příznaků i specifických způsobů diagnostiky a léčby by měla zásadně přispět právě tato kniha. Zdroj anotace: Web obalkyknih.czLoading…
Number of the records: 1