Number of the records: 1  

Potravinová alergie a intolerance

  1. View book information on page www.obalkyknih.cz

    book


     Fuchs, Martin, 1958- - Author
    První vydání - 447 stran : barevné ilustrace ; 24 cm
    ISBN 978-80-204-3757-0
    Edice postgraduální medicíny
     alergie na potraviny  potravinová intolerance  potravinové alergeny  diferenciální diagnostika  farmakoterapie  imunoterapie  alergologie  klinická imunologie
     kolektivní monografie
    Call numberC 368.673
    Umístění 616 - Patologie obecně. Alergie
    Potravinová alergie a intolerance
    BranchPlaceInfoSignature
    Lidická ( volný výběr ) k vypůjčeníC 368.673   

    Title statementPotravinová alergie a intolerance / Martin Fuchs et al.
    Main entry-name Fuchs, Martin, 1958- (Author)
    Edition statementPrvní vydání
    PublicationPraha : Mladá fronta, 2016
    Phys.des.447 stran : barevné ilustrace ; 24 cm
    ISBN978-80-204-3757-0
    National bibl. num.cnb002802438
    Edition Edice postgraduální medicíny
    Internal Bibliographies/Indexes NoteObsahuje bibliografie a rejstřík
    Language noteČeské a anglické resumé
    Subj. Headings alergie na potraviny - imunologické aspekty * potravinová intolerance - imunologické aspekty * potravinové alergeny * diferenciální diagnostika * farmakoterapie * imunoterapie * alergologie * klinická imunologie
    Form, Genre kolektivní monografie
    Conspect616 - Patologie. Klinická medicína
    UDC 616-02:613.2 , 616-02.19:613.26/.29 , 612.017 , 616-092.19:613.26/.29 , 616-079.4 , 616-08:615.2/.3 , 616-08:615.37 , 616-02:616-092.19 , 616-097-092.19 , (048.8:082)
    CountryČesko
    Languagečeština
    Ve volném výběru616 - Patologie obecně. Alergie
    Document kindBOOKS
    Potravinová alergie a intolerance
    Potravinová alergie je podmíněna nežádoucí, výhradně specifickou imunologickou odpovědí na potravinové antigeny. Na rozdíl od jiných alergií jí neustále přibývá, za což nese odpovědnost jak samotný genom, tak především prostředí včetně výživy i západního způsobu života, souhrnně epigenetické mechanismy. Kniha se zaměřuje rovněž na nejznámější potravinové intolerance, jejichž spouštěčem jsou naopak čistě neimunologické mechanismy. Obecná část publikace věnuje pozornost epidemiologii, patofyziologii, alergenům, projevům, diagnostice včetně novinek v molekulární diagnostice, léčbě, prognóze a nakonec i legislativě. Druhá, speciální část představí jednotlivé potravinové skupiny, nechybí ani přehledy možných zkřížených reakcí. K hlubšímu pochopení typů potravinových alergií, jejich příznaků i specifických způsobů diagnostiky a léčby by měla zásadně přispět právě tato kniha. Zdroj anotace: Web obalkyknih.cz
    Loading…

Number of the records: 1  

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.