Number of the records: 1  

Tvoje strava je tvůj osud

  1. View book information on page www.obalkyknih.cz

    book


     Jonáš, Josef, 1945- - Author
    459 stran : ilustrace ; 21 cm
    ISBN 978-80-7281-501-2
      Kuchař, Jiří, - Author
     racionální výživa  životospráva  péče o zdraví
     populárně-naučné publikace
    Call numberC 364.522
    Umístění 613.2 - Hygiena výživy. Dietetika. Zdravá výživa
    Tvoje strava je tvůj osud
    BranchPlaceInfoSignature
    Lidická ( volný výběr ) k vypůjčeníC 364.522   

    Title statementTvoje strava je tvůj osud : příčiny, souvislosti, důsledky, a možnosti řešení nemocí a problémů spojených s jídlem / Josef Jonáš, Jiří Kuchař
    Main entry-name Jonáš, Josef, 1945- (Author)
    PublicationPraha : Eminent, 2015
    Phys.des.459 stran : ilustrace ; 21 cm
    ISBN978-80-7281-501-2
    National bibl. num.cnb002751432
    Internal Bibliographies/Indexes NoteObsahuje bibliografii a rejstřík
    Another responsib. Kuchař, Jiří, 1960- (Author)
    Subj. Headings racionální výživa * životospráva * péče o zdraví
    Form, Genre populárně-naučné publikace
    Conspect613 - Hygiena. Lidské zdraví
    UDC 613.2 , 613 , (0.062)
    CountryČesko
    Languagečeština
    Ve volném výběru613.2 - Hygiena výživy. Dietetika. Zdravá výživa
    Document kindBOOKS
    Tvoje strava je tvůj osud
    Příčiny, souvislosti, důsledky a možnosti řešení nemocí a problémů spojených s jídlem, tak zní podtitul této knihy. Procházíme v ní společně s potravinami, které konzumujeme během celého dne, zároveň i dějinami lidské stravy. Vysvětlujeme historické důvody, proč nám mnohé z našich základních jistot, například pšenice nebo mléko, dnes spíš škodí než prospívají. Strava ovlivňuje zdravotní stav mnohem víc, než jsme se dosud domnívali. Chceme vám naznačit, že nad každým soustem jídla nebo douškem nápoje byste se měli zamyslet. Jídlo měnilo osudy našich předků, ovšem to, co jedli naši rodiče nebo prarodiče, se za necelé půlstoletí novodobého zemědělství a chovu hospodářských zvířat změnilo stejně významně jako způsob zpracování. Naše společnost vyměnila kvalitu prožitku za kvantitu. Syntetická antibiotika a pesticidy z obilných, zeleninových nebo ovocných polí nás nevídaným způsobem každodenně zatěžují. Často netušíme, co vlastně jíme. Nevíme o přítomnosti cizorodých látek a alergenů, které způsobují poruchy metabolismu, nebo o neustále stoupající chemizaci naší stravy. Kvůli tomu musíme změnit skladbu potravin i způsob jejich přípravy. Vedle poznání příčin, souvislostí a pochopení nabízí tato kniha řešení. Je jich mnohem víc, než předpokládáte, a výběr záleží jenom na vás. Zdroj anotace: Web obalkyknih.cz
    Loading…

Number of the records: 1  

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.