Number of the records: 1
Možnosti produkce sladkovodních ryb s vysokým obsahem omega-3 mastných kyselin
Vodňany : Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Fakulta rybářství a ochrany vod, 2011 - 34 s. : il. (převážně barev.) ; 21 cm
ISBN 978-80-87437-27-8 (brož.)
Edice metodik. Technologická řada ;
Zajíc, Tomáš, - Author
sladkovodní ryby fyziologie živočichů lipidy mastné kyseliny rybí maso
studieCall number C 347.029 Umístění 639.2/.6 - Chov ryb. Rybníkářství. Rybolov Title statement Možnosti produkce sladkovodních ryb s vysokým obsahem omega-3 mastných kyselin / T. Zajíc ... [et al.] Issue data Vodňany : Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Fakulta rybářství a ochrany vod, 2011 Phys.des. 34 s. : il. (převážně barev.) ; 21 cm ISBN 978-80-87437-27-8 (brož.) National bibl. num. cnb002346115 Ser.statement/add.entry Jihočeská univerzita. Fakulta rybářství a ochrany vod. Metodiky. Technologická řada ; 112 Note 200 výt. Internal Bibliographies/Indexes Note Obsahuje bibliografii Another responsib. Zajíc, Tomáš, 1985- (Author)
Subj. Headings sladkovodní ryby * fyziologie živočichů * lipidy * mastné kyseliny * rybí maso Form, Genre studie Conspect 639.2/.6 - Rybářství UDC 639.21 , 591.1 , 577.115 , 577.115.3 , 637.56 , (048.8) Country Česko Language čeština Ve volném výběru 639.2/.6 - Chov ryb. Rybníkářství. Rybolov Document kind BOOKS Konzumace ryb je v ČR ve srovnání s průměrem EU na velmi nízké úrovni. Zároveň patříme k zemím s nejvyšším výskytem kardiovaskulárních onemocnění. Jako významný preventivní i léčebný prostředek byl potvrzen dostatečný příjem omega 3 polynenasycených mastných kyselin (omega 3 PUFA). Hlavním zdrojem těchto látek v lidské výživě jsou ryby. Existuje několik faktorů, které kompozici a množství těchto kyselin v tuku ovlivňují, a z nich vycházejí metody, kterými lze obsah omega 3 PUFA účinně zvýšit. Cílem této metodiky je poskytnout chovatelům ucelený přehled, jak lze docílit vysokého obsahu omega 3 PUFA v mase ryb a dále podat informace týkající se správného zpracování a kuchyňské úpravy ryb, která zabezpečí zachování a plné využití omega 3 PUFA ve výživě člověka. Metodika je určena především pro malo i velkochovatele ryb a dále pro podniky zabývající se výrobou polotovarů a hotových výrobků z rybího masa. Zdroj anotace: OKCZ - ANOTACE Z WEBULoading…
Number of the records: 1