Number of the records: 1  

Možnosti produkce sladkovodních ryb s vysokým obsahem omega-3 mastných kyselin

  1. View book information on page www.obalkyknih.cz

    book


    Vodňany : Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Fakulta rybářství a ochrany vod, 2011 - 34 s. : il. (převážně barev.) ; 21 cm
    ISBN 978-80-87437-27-8 (brož.)
    Edice metodik. Technologická řada ;
      Zajíc, Tomáš, - Author
     sladkovodní ryby  fyziologie živočichů  lipidy  mastné kyseliny  rybí maso
     studie
    Call numberC 347.029
    Umístění 639.2/.6 - Chov ryb. Rybníkářství. Rybolov
    BranchPlaceInfoSignature
    Lidická ( příruční sklad )k vypůjčeníC 347.029   
    Lidická ( region )jen prezenčněC 347.029 P   

    Title statementMožnosti produkce sladkovodních ryb s vysokým obsahem omega-3 mastných kyselin / T. Zajíc ... [et al.]
    Issue dataVodňany : Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Fakulta rybářství a ochrany vod, 2011
    Phys.des.34 s. : il. (převážně barev.) ; 21 cm
    ISBN978-80-87437-27-8 (brož.)
    National bibl. num.cnb002346115
    Ser.statement/add.entry Jihočeská univerzita. Fakulta rybářství a ochrany vod. Metodiky. Technologická řada ; 112
    Note200 výt.
    Internal Bibliographies/Indexes NoteObsahuje bibliografii
    Another responsib. Zajíc, Tomáš, 1985- (Author)
    Subj. Headings sladkovodní ryby * fyziologie živočichů * lipidy * mastné kyseliny * rybí maso
    Form, Genre studie
    Conspect639.2/.6 - Rybářství
    UDC 639.21 , 591.1 , 577.115 , 577.115.3 , 637.56 , (048.8)
    CountryČesko
    Languagečeština
    Ve volném výběru639.2/.6 - Chov ryb. Rybníkářství. Rybolov
    Document kindBOOKS
    Konzumace ryb je v ČR ve srovnání s průměrem EU na velmi nízké úrovni. Zároveň patříme k zemím s nejvyšším výskytem kardiovaskulárních onemocnění. Jako významný preventivní i léčebný prostředek byl potvrzen dostatečný příjem omega 3 polynenasycených mastných kyselin (omega 3 PUFA). Hlavním zdrojem těchto látek v lidské výživě jsou ryby. Existuje několik faktorů, které kompozici a množství těchto kyselin v tuku ovlivňují, a z nich vycházejí metody, kterými lze obsah omega 3 PUFA účinně zvýšit. Cílem této metodiky je poskytnout chovatelům ucelený přehled, jak lze docílit vysokého obsahu omega 3 PUFA v mase ryb a dále podat informace týkající se správného zpracování a kuchyňské úpravy ryb, která zabezpečí zachování a plné využití omega 3 PUFA ve výživě člověka. Metodika je určena především pro malo i velkochovatele ryb a dále pro podniky zabývající se výrobou polotovarů a hotových výrobků z rybího masa. Zdroj anotace: OKCZ - ANOTACE Z WEBU
    Loading…

Number of the records: 1  

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.