Number of the records: 1  

Culinaria Francie

  1. SYS0102603
    LBL
      
    00854nam^a2200277^a^4500
    003
      
    CZ-CbJVK
    005
      
    20240527222738.1
    007
      
    ta
    008
      
    081031s2008----xr-ab--e------001-0-cze--
    015
      
    $a cnb001825046
    020
      
    $a 978-80-7391-108-9 (váz.)
    035
      
    $a (OCoLC)276818761
    040
      
    $a ABA001 $b cze
    041
    1-
    $a cze $h eng
    043
      
    $a e-fr---
    072
    -7
    $a 641 $x Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla $9 19 $2 Konspekt
    080
      
    $a 641.568(44) $2 MRF
    080
      
    $a 663/664 $2 MRF
    080
      
    $a (44) $2 MRF
    080
      
    $a 641/642 $2 MRF
    080
      
    $a (083.12) $2 MRF
    245
    00
    $a Culinaria Francie / $c André Dominé, editor ; Günter Beer, fotograf
    246
    30
    $a Kulinární průvodce
    260
      
    $a [Praha] : $b Slovart, $c c2008
    300
      
    $a 468 s. : $b barev. il., mapy ; $c 26 cm
    500
      
    $a Přeloženo z angličtiny
    500
      
    $a Obálkový podnázev: kulinární průvodce
    500
      
    $a Terminologický slovník
    500
      
    $a Obsahuje rejstřík
    520
    3-
    $a Francie nepochybně zůstává velmocí v oblasti gastronomie. Žádná jiná země světa se nemůže chlubit takovým nesmírným bohatstvím specialit. Žádná jiná země nemá nic ani vzdáleně srovnatelného s francouzskou sítí vybraných restaurací, kde tisíce kuchařů uchovávají tradice vynikajícího kuchařského umění a ukazují své pozoruhodné tvůrčí schopnosti v neustálé snaze o vytvoření nových pochoutek. Žádná jiná země nevyrábí tolik různých a vynikajících vín. Všechny nejslavnější odrůdy světa, Chardonnay, Sauvignon, Cabernet, Merlot a Syrah, pocházejí z Francie. Tato podivuhodná hojnost a složitost nevznikla náhodou. "Les plaisirs de la table" (radosti stolování) jsou ve Francii přístupné všem, i lidem s velmi skromnými prostředky. Muži i ženy, levicově i pravicově smýšlející, konzervativní i revolucionářské povahy, bohatí i chudí - ti všichni chtějí u stolu zažít potěšení z jídla. Slávu a uznání si zaslouží nejenom kuchaři a vinaři, ale také cukráři, pekaři, řezníci, chovatelé drůbeže, pastevci koz a výrobci sýrů - nesmíme však zapomenout ani na zelináře a obchodníky s rybami, majitele lahůdkářství a provozovatele vinoték. I když se celá země určitě shodne na tom, co je dobré jídlo, věnuje se značná pozornost krajovým specialitám, které jsou již odedávna první známkou politické decentralizace. Kulinářské hranice bývají jen zřídkakdy přísně vymezené. V podobných geografických, klimatických a historických podmínkách však lidé mívají podobné chuti. Na základě podobností se nám podařilo rozdělit Francii z hlediska jídla a pití na dvanáct oblastí. Každá z nich má vlastní individuální charakter a vynikající speciality, z nichž některé mohou být pro vás překvapením. Autor: Dominé André; Výpravná publikace s nádhernými fotografiemi a lákavými recepty i texty popisujícími francouzskou kuchyni a vše, co s ní souvisí. Francie nepochybně zůstává v oblasti gastronomie velmocí. $c okcz $u https://www.obalkyknih.cz/view?isbn=9788073911089 $2 Web obalkyknih.cz
    650
    07
    $a gastronomie $z Francie $7 ph120473 $2 czenas
    650
    07
    $a potraviny $z Francie $7 ph115833 $2 czenas
    650
    07
    $a francouzská jídla $7 ph114588 $2 czenas
    655
    -7
    $a kuchařské recepty $7 fd132687 $2 czenas
    700
    1-
    $a Dominé, André $7 xx0037403 $4 edt
    700
    1-
    $a Beer, Günter, $d 1955- $7 xx0028381 $4 pht
    765
    0-
    $t Culinaria France $9 Česky
    910
      
    $a CBA001
    FMT
      
    BK

Number of the records: 1  

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.