Number of the records: 1  

Kuchařství, to jest, Knížka o rozličných krmích, kterak se užitečně s chutí strojiti mají, jakožto zvěřina, ptáci, ryby a jiné mnohé krmě. Každému kuchaři aneb hospodáři knížka tato potřebná i užitečná


  1.  Rodovský z Hustiřan, Bavor, asi 1526-1592 - Author
    Vydání 1. - 193 stran : ilustrace, faksimile ; 20 cm
      Tichá, Zdeňka, - Editor
     jídla
     kuchařské recepty
    Call numberC 96.851
    Umístění 641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky
    Kuchařství, to jest, Knížka o rozličných krmích, kterak se užitečně s chutí strojiti mají, jakožto zvěřina, ptáci, ryby a jiné mnohé krmě. Každému kuchaři aneb hospodáři knížka tato potřebná i užitečná
    BranchPlaceInfoSignature
    Lidická ( sklad )k vypůjčeníC 96.851   

    InfoRETRO-CATALOGUING - SHORT RECORD
    Title statementKuchařství, to jest, Knížka o rozličných krmích, kterak se užitečně s chutí strojiti mají, jakožto zvěřina, ptáci, ryby a jiné mnohé krmě. Každému kuchaři aneb hospodáři knížka tato potřebná i užitečná / Bavor Rodovský z Hustitřan ; editor Zdeňka Tichá
    Portion of titleKnížka o rozličných krmích
    Main entry-name Rodovský z Hustiřan, Bavor, asi 1526-1592 (Author)
    Edition statementVydání 1.
    PublicationPraha : Avicenum, zdravotnické nakladatelství, 1975
    Phys.des.193 stran : ilustrace, faksimile ; 20 cm
    National bibl. num.cnb000144915
    NoteSlovníček a vysvětlivky
    Internal Bibliographies/Indexes NoteObsahuje bibliografii
    Another responsib. Tichá, Zdeňka, 1927-1984 (Editor)
    Subj. Headings jídla
    Form, Genre kuchařské recepty
    Conspect641 - Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla
    UDC 641.55 , (083.12)
    CountryČesko
    Languagečeština
    Ve volném výběru641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky
    Document kindBOOKS
    Kuchařství, to jest, Knížka o rozličných krmích, kterak se užitečně s chutí strojiti mají, jakožto zvěřina, ptáci, ryby a jiné mnohé krmě. Každému kuchaři aneb hospodáři knížka tato potřebná i užitečná
    Kritické vydání kuchařské knihy alchymisty a astronoma rudolfínské doby z r. 1591 přináší nejen řadu nezvyklých receptů na přípravu polévek, kyselic, jích, šalší, masa, ryb, drůbeže, kaší, smažených i jiných pokrmů, ale umožňuje nahlédnout i do zvyklostí renesanční kuchyně. Recepty jsou uspořádány podle dnešních zvyklostí do tematických oddílů, doplněny slovníčkem, vysvětlivkami a některé z nich jsou převedeny a upraveny pro dnešní kuchyni. Zdroj anotace: Národní knihovna ČR
    Loading…

Number of the records: 1  

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.