Number of the records: 1  

Dietní vaření


  1.  Gjuričová, Jiřina, 1908- - Author
    Praha : Rada žen : 1949 Ústř. čs. hospodyň, [distributor], - 203 s. : il.
    Knihy pro ženy ;
             
    Title statementDietní vaření / Jiřina Gjurićová ; předml. [naps.] Josef Charvát
    Main entry-name Gjuričová, Jiřina, 1908- (Author)
    Issue dataPraha : Rada žen : 1949 Ústř. čs. hospodyň, [distributor],
    Phys.des.203 s. : il.
    National bibl. num.cnb000675738
    Edition Knihy pro ženy
    NoteK DISPOZICI POUZE V ELEKTRONICKÉ PODOBĚ
    Internal Bibliographies/Indexes NoteObsahuje bibliografii a rejstřík
    Subj. Headings výživa člověka * dieta * nemoci * příprava pokrmu * vaření
    Conspect641 - Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla
    UDC 641
    CountryČesko
    Languagečeština
    Document kindBOOKS
    Význam jednotlivých složek potravy. Složení denní potravy. Kuchyňská příprava potravin. Jednotlivé skupiny potravin a jejich význam v dietetice. Dietní vaření. Některá jeho všeobecná pravidla. Diety: tekuté,kašovité,přichorobáchtrávících ústrojí, chorobách ledvinových, srdečních a oběhu krevního, ústrojí močového, chorobách krevních, výměny látkové, reumatismu, horečnatých onemocněních. Strava tuberkulosních. Alergie. Dietnípředpisy.Obsahjednotlivýchsoučástek stravy v normálním množství a změny při různých dietách. Podávání jídla nemocnému. Věcný rejstřík. Literatura. Zdroj anotace: NKP
    Loading…

Number of the records: 1  

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.